in

NOVAK ĐOKOVIĆ POKORIO TORINO: Srbin dokazao da je neprikosnoveni kralj tenisa

NOVAK Đoković je u finalu Završnog mastersa igrao prottiv Kaspera Ruda, Srbin je uspeo da slavi i po šesti put osvojio prestižni turnir, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Novak Đoković je kralj tenisa, kratko i jasno. Srbin je posle najturbulentnije sezone u kojoj su mu branili učešće na turnirima, nisu mu dodeljivali bodove, da je završi neverovatno. Srbin je po šesti put osvojio Završni masters.

U prvom setu gledali smo veliku dramu. Obojica su neverovatno servirali. Na servis nisu dozvoljavali previše problema. Uspeo je u dva navrata Novak da dođe do brejk lopti, ali ništa više od toga.

Bilo je jasno da se Novak Đoković ne oseća dobro. Držao se često između poena za glavu, a ponovo je između gemova kamera uspela da uhvati kako se trese.

To ga ipak nije obeshrabrilo. Igrao je sjajno na svoj servis, a na rivalov čekao greške. Uspeo je u 12. gemu da je dočeka. Prvo je uz mrežu koja mu je bila naklonjena došao do brejk lopte, a potom je sjajnom razmenom i napadom iskoristio za 1:0 u setovima.

Početak drugog seta gotovo kao preslikan prvom. Dobio je Novak lakoćom prvi gem, odgovorio je Rud, a potom još jednom Novak. Tek u četvrtom gemu Đoković je uspeo da ga natera na greške i nešto dramatičniju igru.

Dve brejk lopte imao je Srbin, iskoristio je prvu i poveo 3:1. Nakon toga je igrao kao sa druge planete i potvrdio brejk. Tek u šestom gemu pojavio se stari Rud koji je došao do 40:0. Imao je Novak brejk prednosti, ali se ni tada nije predavao, trčao je po celom terenu, uspeo da vrati neverovatne lopte, ali je na kraju ipak Norvežanin ipak dobio gem.

Siguran je do kraja meča bio Đoković koji je nakon sat i po vremena servirao za meč i na kraju došao do šeste titule na završnom mastersu.

Dodik: Srpska svim srcem uz fudbalere Srbije

Erdogan: Zapad će platiti beskonačnu cijenu za politiku izolacije Rusije