in

Nogometni savez BiH razgovarao s talentovanim Gigovićem o igranju za Zmajeve

Nogometni savez Bosne i Hercegovine stupio je u kontakt s talentovanim 19-godišnjakom Arminom Gigovićem te su tom prilikom razgovorali o njegovom eventualnom igranju za Zmajeve, saznaje portal Klix.ba.

Gigović, koji igra na poziciji defanzivnog veznjaka, trenutno je član ruskog Rostova i u ovaj klub stigao je u oktobru 2020. godine u transferu vrijednom 1,5 miliona eura, a iako ima nepunih 19 godina već se nametnuo kao važan igrač ovog kluba.
On je 2019. godine debitovao za kadetsku reprezentaciju Švedske, nedavno je igrao i za njihovu U-21 reprezentaciju, ali kako ima bh. državljanstvo nije isključeno da na kraju zaigra za našu reprezentaciju, što bi svakako bilo veliko pojačanje i od izuzetnog značaja za budućnost nacionalnog tima.

Gigović je ponikao u redovima švedskog BoIS-a, odakle je 2017. stigao u Helsingborg. Nakon nastupa u kadetskom i juniorskom timu dospio je i u prvi tim, odakle je krajem prošle godine otišao u Rostov.

Ovaj vezni nogometaš je za Rostov u ovoj sezoni odigrao ukupno osam utakmica, a na terenu je ukupno proveo 425 minuta. U Rostovu već igra jedan bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić koji je nedavno debitovao za Zmajeve

Talhamer: Vakcina “Sputnjik V” efikasna je kao kalašnjikov

CIK BiH: Jerinić i Grujičić pobjednici ponovljenih izbora