in

Ništa od istorije: Jokić na Batlera u finalu

Košarkaši Majamija drugi su finalisti NBA lige, pošto su u sedmoj odlučujućoj utakmici finala Istočne konferencije savladali Boston Seltikse 103:84.

ATV
Specijalizovao se Majami u ovom plej-ofu da kvari žurke. Sve je bilo spremno da se ispiše istorija u Ti Di Gardenu. Skoro 20 hiljada ljudi bilo je ubijeđeno da će njihova „dinastija“ da postane prvi NBA tim i tek šesti profesionalni računajući sve elitne sportove, koji je uspio da pobjedi u seriji posle zaostatka 3:0. I da će trofej Lerija Birda, najveće legende Seltiksa, pripasti upravo jednom od njih (čitaj Džejsonu Tejtumu).

Ali gosti sa Floride pokazali su da nisu slučajno došli do ove prilike. Malo ekipa, možda nijedna, bi uspjelo da se oporavi pošto ispusti 3:0, pošto ispusti dvije prilike da riješi seriju na svom terenu. Pride, da bude pritisnuta da veliki san ostvari na terenu rivala. Ali Hit je pokazao da je prava Vrelina i sasvim zasluženo će se boriti za četvrtu titulu u istoriji franšize protiv, za sada najboljih. Pride, postali su tek drugi tim koji je kao osmi nosilac došao do velikog finala, poslije Njujork Niksa 1999, piše Sportklub.

Denver ima fenomenalnog Nikolu Jokića, ali Džimi Batler je ogroman adut. To je pokazao i u sedmoj utakmici. Sjajno je predvodio tim, koji je poslije početnog vođstva Bostona 5:0 serijom 15-6 preuzeo vođstvo i nije ga ispuštao do samog kraja. Na kraju prve dionice bilo je +7 (22:15), na poluvremenu +11 (52:41), a najviše je bilo +22 u posljednjoj četvrtini. Na kraju sigurna, ubjedljiva pobjeda za više nego zaslužen plasman u veliko finale.

Pomenuti Batler bio je i najistaknutiji akter meča sa 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, što mu je, uz prethodne sjajne partije, donijelo zvanje MVP finala Istočne konferencije koje nosi naziv po legendarnom Leriju Birdu. Imao je sjajnu podršku u Kejlebu Martinu koji je imao dabl dabl od 26 poena i 10 skokova. Na drugoj strani Braun je bio najefikasniji sa 19 poena uz osam skokova i pet asistencija, Vajt je zabilježio poen manje, a podbacio je Džejson Tejtum sa 14 poena (šut iz igre 5/13) a imao je i 11 skokova.

Treba spomenuti da je Tejtum u prvom minutu iskrenuo skočni zglob i utakmicu igrao sa povredom.

Veliko finale počinje u noći četvrtka na petak a prva utakmica na programu je u Denveru od 2:30. Druga utakmica takođe je u Denveru, pa se serija seli u Majami. Eventualna sedma majstorica igraće se u Denveru.

Mitrović: Unaprijediti poslovnu saradnju sa regijom Friuli Venecija Đulija

Kfor obećao da će se prištinski specijalci povući do 15 sati, Srbi čekaju