Poslije mnogobrojnih konfuznih informacija koje su stizale sa svih strana, a vezane su za nastup tenisera na predstojećem Australijan openu, konačno je stigla informacija iz prve ruke. Direktor turnira, Kreg Tili objelodanio je važnu odluku – nevakcinisanim igračima neće biti dozvoljeno učešće na turniru.

Australijan open će se održati od 17. do 30. januara 2022. godine, a titulu treba da brani Novak Đoković, koji još nije objelodanio svoj vakcinalni status u javnosti. Direktor turnira ipak se nada da će se srpski teniser pojaviti u Melburnu.

“Volio bih da Novak Đoković dođe ovdje. On je rekao da je vakcinacija za njega privatno pitanje i da neće pričati o tome. Većina tenisera i teniserki su vakcinisani. Voljeli bismo Novaka ovdje”, rekao je Tili na pitanje o učešću Novaka Đokovića u Australiji.

Potvrda je vrlo brzo stigla i od dobro obavještenih novinara Tajmsa, pa su u Melburnu i definitivno presjekli da ne dozvole nevakcinisanima učešće na prvom Grend slemu sezone, prenosi Telegraf.Izvor:
Share.