in

Neuništivi Đoković se uprkos povredi plasirao u osminu finala Australian Opena

Foto: Depositphotos

Novak Đoković, srpski teniser, uprkos povredi uspeo je da se plasira u 15. osminu finala Australijan opena ubedljivom pobedom nad Grigorom Dimitrovom rezultatom 7:6, 6:3, 6:4. posle više od tri sata igre.

Sa idejom da napadne svaki udarac protivnika Novak Đoković je otvorio meč i to se ispostavilo kao uspešna taktika jer je odmah u prvom gemu stigao do brejka. Odlično je čuvao taj ofanzivni ritam srpski as sve do deveto gema, kada je došlo do prvih problema.

U gemu koji je trajao osam minuta Novak je propustio tri set lopte, a onda je delovalo da je ceo set „pao u vodu“ jer je Dimitrov uspeo da vrati brejk i to koristeći prvu i jedinu šansu do tog trenutka.

Osetio se veliki pad u Novakov igri, nekontrolisano je slao udarce iza osnovne linije i pravio bolne grimase koje su govorile da bi povreda zadnje lože mogla da počne da pravi prblem.
U dvanaestom gemu meč je mogao da ode potpuno drugim tokom jer je Dimitrov stigao do dve set lopte, ali je Novak uspeo da ih spasi u čemu mu je pomogao i bugarski teniser koji nije znao da iskoristi lošu igru srpskog tenisera.

Nije mogao bez drame da prođe ni taj-brejk u kom je Novak imao prednost od 5:2 i dva mini-brejka, ali je Bugarin i to uspeo da stigne. Spasao je i četvrtu set loptu za Novaka, da bi i sam imao priliku da povede.

Uspeo je potom Novak da izjednači, a onda konačno iskoristi petu priliku i povede u setovima. Međutim, kada je završen poslednji poen, Novak je pao na teren što od umora što od bola koji je osetio u zadnjoj loži, pa je odmah zatražio i medicinski tajm-aut.

Dobro je Novak otvorio drugi set, ali onda u četvrtom gemu koji je trajao 11 minuta nije uspeo da iskoristi tri brejk lopte.

Prilika se srećom po Novaka ukazala ponovo u šestom gemu kada je uspeo da je iskoristi i oduzme servis Dimitrova, a onda i rutisnki privede set kraju.

Fantastično je za srpskog asa počeo treći set, odmah je napravio brejk, a onda uspeo i da ga potvrdi i to nakon što je spasao dve brejk lopte. Postalo je jasno da je Novak počeo da se muči u trećem setu uprkos prednosti.

Poveo je sa 3:0 jer je oduzeo još jednom servis bugarskog tenisera, ali je ptom ispustio svoj servis gem. Nije bilo puno razloga za brigu jer je Novak imao još jedan brejk prednosti, a potom se ponovo vratio na dva jer je po treći put oduzeo servis gem Dimitrova.

Bugarski teniser uspeo je odmah da uzvrati ribrejkom, a onda i dođe do prvog gema na svoj servis u trećem setu i to bez izgubljenog poena.

Međutim, preko granice bola Novak je igrao i čuvao svoj servis i na kraju uspeo da se plasira u 15. osminu finala na Australijan openu.

Kako očistiti zaleđeni automobil

Ova tri horoskopska znaka očekuje ogromna sreća