Protiv 21 navijača Fudbalskog kluba Crvena Zvezda podnesen je izvjštaj dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su pretukli pet navijača FK Željezničar iz Sarajeva koje su presreli na auto – putu „9 Januar“ (Banjaluka- Doboj) te im oteli novac, telefon, navijačke šalove i dukseve, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su da pomenute terete za krivično djelo razbojništvo.

– Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu podnesen je protiv M.K, S.G, O.K, S.Lj, Đ.Lj, S.V, M.K, N.M, i P.Š, svi sa područja grada Prijedora i D.D, N.B, Đ.V, N.N, R.D, S.S, S.S, J.J, G.B, M.G, V.G. i jednog maloljetnog lica, svi sa područja opštine Teslić. Za navedena lica postoji osnov sumnje da su 18. septembra oko 11.30 časova, u mjestu Bare, područje grada Doboja, na isključenju sa auto-puta „9. januar“ presreli i zaustavili automobil u kojem su bili E.K, R.M. F.Ć, E.B. i B.M, svi sa područja Prijedora te ih napali-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su prijavljene osobe od petorke koju su napali oteli sportske torbe u kojima su se nalazili odjevni predmeti, duksevi, majice i navijački šalovi jednog fudbalskog kluba iz Sarajeva.

– Osim toga od E.K. su oteli novčanik u kojem su se nalazili lični dokumenti i novac, dok su od R.M. osumnjičeni uzeli mobilni telefon – navodi se u saopštenju.

Share.