JEDAN od najboljih napadača engleske Premier lige i najbolji strijelac u istoriji srpske reprezentacije, Aleksandar Mitrović (28), sve je bliži odlasku iz Fulhama. Zainteresovan za njega je klub s neograničenim budžetom, saudijski prvoligaš Al Hilal, koji je već ovog leta doveo tri zvezde.

Radi se o Rubenu Nevesu iz Wolverhamptona, Kalidou Koulibalyju iz Chelseaja i Sergeju Milinković-Saviću iz Lacija. Mitrović bi se sada mogao pridružiti potonjem, koji je plaćen 40 miliona evra, kao i kolegi iz reprezentacije i jednom od najboljih skakača u svetu. Međutim, Fulham želi dobiti što više novca za Mitrovića.

KLUBSKA LEGENDA

Sky Sports piše kako je londonski klub odbio ponudu od 30 miliona evra za napadača koji je prošle sezone postigao 14 golova u Premier ligi i značajno doprineo plasmanu Fulhama na sjajno deseto mesto, a verovatno bi postigao i više da nije suspendovan na osam utakmica zbog isključenja sudije.

Mitrović je već pet godina u Fulhamu i ima status legende na stadionu Craven Cottage, gde su navijači posvetili pesme njemu. Prethodne sezone postigao je 43 gola u prvenstvu, postavljajući rekord u Čempionšipu. Ukupno je za Fulham dao 111 golova u pet sezona, a za Srbiju 52.

Share.