in

Najbolja odbojkašica Evrope odustaje od reprezentacije zbog uvreda

Paola Egonu odustaje od igranja za reprezentaciju Italije jer ne može više podnijeti uvrede s tribina i rasističke ispade kojih je bilo posljednjih dana.

Egonu je ponovo bila lider reprezentacije Italije u pohodu na bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Ipak, to nije bilo dovoljno za navijače koji se time nisu zadovoljili.

Očekivali su još bolje rezultate od 23-godišnje Egonu pa su je tako rasistički vrijeđali s tribina. Čak su je pitali zašto igra za Italiju, iako je bila od koristi dok je nizala uspjehe za reprezentaciju.

Nakon što je osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu, Egonu se rasplakala i najavila kraj igranja za reprezentaciju.

“Ne razumijete. Pitali su me zašto igram za Italiju. Ovo mi je zadnja utakmica s reprezentacijom”, rekla je Egonu u suzama svom menadžeru.

Kada je smirila emocije, objasnila je o kakvim se uvredama radi i smirila tenzije.

“Želim se odmoriti za sebe. Želim igrati za Italiju, ali posljednjih mjeseci teško mi je zbog svih uvreda i poruka koje sam dobila”, rekla je Egonu.

Porijeklom Nigerijka, Egonu se često suočava s rasizmom u Italiji. Najčešće je vrijeđaju nakon što reprezentacija doživi loš rezultat na nekom takmičenju, no dok su rezultati tu, odgovara im to što je Italijanka.

Objavljen uznemirujući snimak: BMW gazio sve pred sobom u praonici

Ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske: Banja Luka i Bijeljina završeni, na redu Doboj