Koreografija navijača FK Crvena zvezda na poluvremenu revanš meča osmine finala Lige Evrope protiv Rendžersa imala je veliki odjek u svijetu, a pogotovo u onim zemljama čija su se imena našla na transparentima popularnih Delija.

Zvezdini navijači su na sjevernoj tribini podigli transparente na kojima je su bile sve države nad kojima su zapadne sile izvršile agresiju – počevši od Koreje 1950. godine do Sirije danas, piše “Telegraf”.

Na transparentima su, pored država, bile i godine kad se ratovalo tokom 20. i 21. vijeka, pa se tako mogu vidjeti i Jugoslavija (1999.), Republika Srpska (1995.), Sudan (1998), Filipni, Indonezija… Upravo najviše medija iz ove dvije posljednje pomenute zemlje su prenijeli koreografiju Delija koja je završila i u Saudijskoj Arabiji, Brazilu, Gvatemali… Otprilike svuda, osim u zapadnjačkim medijima koji se nisu bavili ovom temom.

Osim italijanske “La Gazzetta dello Sport” koja je na društvenim mrežama fotografijama prenijela atmsoferu viđenu na stadionu “Rajko Mitić” uz komentar da su Delije sastavile spisak sukoba i tom prilikom tražile mir u svijetu.

Ovaj potez navijača Zvezde imao je još veći odjek na društvenim mrežama, gdje je osvanuo veliki broj pozitivnih komentara na račun Delija.

Međutim La Gazzetta dello Sport je posle par sati obrisala objavu.Izvor:
Share.