in

Mitrović sa tri gola “uništio” Šveđane

Srbija je na krilima trostrukog strijelca Aleksandra Mitrovića pobijedila Švedsku u meču 5. kola Lige nacija – 4:1 (2:1) na Marakani i kolo prije kraja se izjednačili sa Norveškom na vrhu Grupe 4 Divizije B. Osim Mitrogola strijelac je bio i Saša Lukić, koji je postigao evrogol.

Gosti su poveli u 15. minutu poslije sjajne akcije Kuluševskog koju je krunisao Viktor Klason, ali je Srbija odgovorila samo tri minuta kasnije. Živković je sjajno centrirao s desne strane, a Mitrović postigao glavom prvi od svoja tri pogotka na ovom meču.

Srbija je do prednosti stigla u finišu prvog poluvremena. Prije toga je Dušan Vlahović promašio dvije izgledne šanse, ali je mrežu Šveđana ponovo zatresao napadač Fulama. Kapiten Tadić je izveo korner u nadoknadi prvog dijela, a lopta pala na glavu Mitrovića za 2:1. U pravi čas, pred odlazak na pauzu.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Srbija je otklonila sve dileme oko pobjednika ovog meča. Još jednu sjajnu akciju koju je započeo Sergej Milinković Savić, a produžili Tadić i Vlahović, krunisao je het-trikom Mitrogol.

Nekoliko minuta trajala je neizvjesnost da li je napadač Fulama bio u ofsajdu poslije sjajnog pasa Dušana Vlahovića. U prvi mah pomoćnik je podigao zastavicu, ali je VAR ispravio nepravdu i dodijelio treći gol, a ukupno 49. u karijeri za centafora Orlova.

Tačku na ubjedljiv trijumf Srbije stavio je prelijepim udarcem ljevicom Saša Lukić u 70. minutu.

Selektor Srbije Dragan Stojković na ovom meču ukazao je povjerenje i debititantu Srđanu Babiću, koji se našao u zanimljivom defanzivnom triju u kombinaciji sa Erhanom Mašovićem i Stefanom Mitrovićem.

Što se tiče Lige nacija, utakmica u Oslu u utorak 27. septembra donijeće konačnu odluku o pobjedniku grupe. Srbiji bilo kakva pobjeda garantuje prvo mjesto, dok Norvežanima odgovara i remi zbog pobjede od 1:0 u Beogradu na startu takmičenja.

Norveška je lider Grupe 4 Divizije B, a Piksijevi Orlovi bi sa dvije pobjede do kraja, računajući i dvoboj u Oslu zakazan za 27. septembar, mogli da preotmu tron Holandu i drugovima.

Dodik i Cvijanovićeva na svečanoj sjednici u Bijeljini

Lavrov: Referendumi se održavaju na preporuku Zelenskog