in

Milica Dabović u NBA stilu dominira u Republici Srpskoj

Milica Dabović, srpska košarkašica i jedna od heroina reprezentacije, sjajnim partijama u nacionalnoj ligi Republike Srpske pokazuje da i u 40. godini može da igra u NBA stilu.

Dabovićeva koja je četrnaest godina branila boje Srbije, kvadripl-dabl učinkom je vodila ekipu Lavova iz Brčkog u finale plej ofa Prve ženske lige Republike Srpske.

Jedna od najboljih evropskih košarkašica koja igra na poziciji plejmejkera, dominirala je ubedljivom pobedom „Lavica“ nad ekipom Kozare na gostujućem terenu u Gradišci (101:42).

Srpkinja je za 37 minuta na parketu postigla 28 poena (55 posto šuta iz igre), uhvatila 10 lopti, dodala 11 i oduzela čak 13 lopti, čime je ostvarila nestvaran indeks efikasnosti od čak 51, i pokazala kako i na zalasku karijere može da deli košarkaške lekcije – u NBA stilu.

Na krilima Dabovićeve i kapitena Milice Đokić, Brčanke gaze ka tituli nacionalnog prvenstva, gde će se u finalu sastati sa ekipom Budućnosti iz Bijeljine.

Milica Dabović za Lavove igra nešto više od mesec dana, a prilikom potpisivanja ugovora istakla je da je raduje što je postala deo „Lavica“, jer, kako kaže, sve članice tima imaju lavovsko srce.

Ona je izrazila nadu da će na kraju sezone podići pehar, zbog čega je prvenstveno i pristupila ekipi iz Brčkog.

„Moja parola je uvek bila da manje pričam, a sve što imam pokažem na terenu. Već sutra ću na terenu pokazati ono što znam i što najbolje radim, a to je da igram i pobeđujem i mislim da će devojčice imati veliko iskustvo sa mnom, što me najviše raduje“, rekla je Dabovićeva.

Glumac Vlasta Velisavljević u bolnici zbog korone

Imenovanje Šmita na čekanju