U Istočnom Sarajevu, manje od mjesec dana dijeli nas od početka velikog događaja za džudo sport “Majdov Akademija”. Ovaj projekat predstavlja veoma važan korak za razvoj džudo sporta na našim prostorima i očekuje se učešće više od 800 djece iz čak 20 zemalja.

Nemanja Majdov, poznati džudista i organizator događaja, izrazio je svoje ambicije i ciljeve, te je naglasio trud i posvećenost koju ulaže kako bi akademija bila na svjetskom nivou. Događaj će ugostiti vrhunske džudiste iz Japana i Azerbejdžana – Naohisu Takatoa, olimpijskog šampiona i 4 puta prvaka svijeta, te Rustama Orujova, olimpijskog vicešampiona i vicešampiona svijeta. Oni će svojim majstorstvom i znanjem prenositi iskustvo svim učesnicima putem masterclassova.

Posebno važna informacija je da će djeca do 15 godina iz Republike Srpske imati besplatno učešće na Majdovoj Akademiji, zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, koji je prepoznao značaj ovog događaja za buduće generacije.

– Ja kad sam bio mali sanjao sam da imam negdje u blizini ovakav dogadjaj, gdje bi prije svega upoznao a onda i ucio od svojih uzora, nazalost u moje vrijeme je ovo bilo samo daleko u svijetu, ali sada to imamo sve ovde i evo još i besplatno. – podijelio sa nama svoje lično iskustvo Nemanja Majdov.

Osim masterclassova, događaj uključuje trening kamp s borbama, kao i informativni panel razgovor koji će se održati drugog dana Akademije uveče.

Organizaciju ovog projekta nesebično su podržale kompanije MTEL, Tehnički remont Bratunac i OC Jahorina, što je značajno doprinijelo njegovom uspjehu.

Majdovu Akademiju prate i institucije Opštine Istočno Novo Sarajevo, Grada Istočno Sarajevo i Ministarstva sporta Republike Srpske.

Prijave i rezervacije su već uveliko počele, a svi zainteresovani mogu kontaktirati putem e-maila [email protected] ili na broj +38766673659 kako bi osigurali svoje mjesto na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji.

Ovom prilikom organizatori pozivaju sve ljubitelje sporta da se pridruže “Majdov Akademiji” i učestvuju u ovom jedinstvenom iskustvu. Vidimo se na terenima i uživajmo u sjajnoj atmosferi i vrhunskom džudo spektaklu!

Share.