in

Leotar se pobjedom protiv Radnika u velikom stilu vratio u Premijer ligu BiH

Fudbaleri Leotara u velikom stilu obilježili su povratak u m:tel Premijer ligu BiH nakon sedam godina, a oni su na otvaranju nove sezone slavili protiv Radnika u Bijeljini rezultatom 1:0.

Prvu šansu na meču imali su igrači Leotara u 12. minuti kada je udarac Zečevića odbranio Aljkanović, da bi odmah na drugoj strani tim iz Bijeljine mogao doći u vodstvo, ali je Pantelić iz mrtvog ugla pogodio prečku.

Pantelić je i u 25. minuti imao šansu, ali je šutirao pored gola, a do kraja prvog poluvremena nije bilo izrazitih šansi pa se na pauzu otišlo bez pogodaka.

Ključni i na kraju će se ispostaviti odlučujući trenutak utakmice desio se u 68. minuti. Sekulović je šutirao, Aljkanović mu brani udarac, ali je nogometaš Leotara do kraja pratio akciju i zakucao loptu u mrežu za vodstvo svog tima.

Radnik je do izjednačenja mogao doći u 81. minuti kada je Šarić imao šansu, ali je slabo šutirao glavom i golman Leotara mu je to odbranio, a novu priliku propustio je Hasukić samo nekoliko trenutaka nakon toga.

Do kraja meča Leotar je uspio sačuvati svoju mrežu i u prvom meču nove sezone upisati izuzetno važnu pobjedu protiv Radnika.

Leotar će u narednom meču igrati protiv Borca, dok će Radnik na svom terenu igrati protiv Slobode.

Rezultat i strijelac:

Radnik – Leotar 0:1 (Sekulović 68′)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vašington i Berlin brinu zbog korupcije na Balkanu

Hrvatski policajci slave uz Užičko kolo! MUP pokrenuo istragu