Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo izbačen je iz tima Manchester Uniteda za predstojeći derbi protiv Chelseaja nakon što je sinoć napravio skandal u duelu protiv Tottenhama.

Ronaldo je sinoć u 89. minuti napustio stadion nakon što je Erik ten Hag izvršio maksimalan broj izmjena u derbiju protiv Tottenhama. United je odigrao najbolju utakmicu sezone, a Ronaldo nije slavio sa svojim saigračima jer je ranije otišao s utakmice.

Stoga, uslijedila je kazna. Ronaldo se večeras pojavio u trening-centru Carrington gdje je obavio razgovore s Ten Hagom i rukovodstvom Uniteda.

Klub je ozvaničio da je Portugalac izbačen iz tima za naredni veliki derbi protiv Chelseaja i njegova budućnost je pod velikim upitnikom. Ko zna da li će odigrati i minutu još na Old Traffordu.

“Cristiano Ronaldo neće biti dio ekipe za utakmicu protiv Chelseaja u subotu. Ostatak tima je potpuno fokusiran na pripremu duela”, saopćeno je ukratko iz Uniteda.
Za to vrijeme, novinari su otkrili još šokantniji detalj s utakmice protiv Tottenhama.

Kako Daily Mail ekskluzivno prenosi, Ronaldo nije želio ući u igru. Odbio je da zaigra nakon što je njegov tim vodio rezultatom 2:0, a Ten Hag ga je planirao koristiti u drugom poluvremenu.

Tim potezom najvjerovatnije je na najružniji mogući način završio priču u klubu u kojem je smatran herojem i legendom. U januaru će potražiti novi klub.
Prvo se pretpostavljalo da je Ronaldo bijesno reagovao i otišao s utakmice jer je ostao na klupi kao neiskorištena izmjena, no ispostavilo se da se sukobio s trenerom Ten Hagom na klupi i zbog toga je odbio ući u igru tokom drugog poluvremena.

Pojedini britanski mediji navode da je Portugalac uputio izvinjenje saigračima i čelnicima kluba tokom današnjeg sastanka, no svejedno su iz kluba odlučili odstraniti ga iz ekipe za veliki derbi.

To znači da će jedan od najboljih fudbalera svih vremena u budućem periodu raditi usamljen i trenirati odvojeno od tima u nadi da će ubrzo pronaći neki novi angažman. Od njegovog povratka u United stvari su išle loše i čini se da je sebi upravo potpisao kapitulaciju.

Share.