in

Kristijano Ronaldo izbačen iz tima! Otkriven još jedan šokantan detalj od sinoć

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo izbačen je iz tima Manchester Uniteda za predstojeći derbi protiv Chelseaja nakon što je sinoć napravio skandal u duelu protiv Tottenhama.

Ronaldo je sinoć u 89. minuti napustio stadion nakon što je Erik ten Hag izvršio maksimalan broj izmjena u derbiju protiv Tottenhama. United je odigrao najbolju utakmicu sezone, a Ronaldo nije slavio sa svojim saigračima jer je ranije otišao s utakmice.

Stoga, uslijedila je kazna. Ronaldo se večeras pojavio u trening-centru Carrington gdje je obavio razgovore s Ten Hagom i rukovodstvom Uniteda.

Klub je ozvaničio da je Portugalac izbačen iz tima za naredni veliki derbi protiv Chelseaja i njegova budućnost je pod velikim upitnikom. Ko zna da li će odigrati i minutu još na Old Traffordu.

“Cristiano Ronaldo neće biti dio ekipe za utakmicu protiv Chelseaja u subotu. Ostatak tima je potpuno fokusiran na pripremu duela”, saopćeno je ukratko iz Uniteda.
Za to vrijeme, novinari su otkrili još šokantniji detalj s utakmice protiv Tottenhama.

Kako Daily Mail ekskluzivno prenosi, Ronaldo nije želio ući u igru. Odbio je da zaigra nakon što je njegov tim vodio rezultatom 2:0, a Ten Hag ga je planirao koristiti u drugom poluvremenu.

Tim potezom najvjerovatnije je na najružniji mogući način završio priču u klubu u kojem je smatran herojem i legendom. U januaru će potražiti novi klub.
Prvo se pretpostavljalo da je Ronaldo bijesno reagovao i otišao s utakmice jer je ostao na klupi kao neiskorištena izmjena, no ispostavilo se da se sukobio s trenerom Ten Hagom na klupi i zbog toga je odbio ući u igru tokom drugog poluvremena.

Pojedini britanski mediji navode da je Portugalac uputio izvinjenje saigračima i čelnicima kluba tokom današnjeg sastanka, no svejedno su iz kluba odlučili odstraniti ga iz ekipe za veliki derbi.

To znači da će jedan od najboljih fudbalera svih vremena u budućem periodu raditi usamljen i trenirati odvojeno od tima u nadi da će ubrzo pronaći neki novi angažman. Od njegovog povratka u United stvari su išle loše i čini se da je sebi upravo potpisao kapitulaciju.

SNSD uhvaćen u krađi, pokušavaju da sačuvaju lažni rezultat

Vučić: U Republici Srpskoj mora da se sačuva mir