Košarkaši Crvene zvezde upisali su i treći ovosezonski trijumf u Evroligi.

Crveno-bijeli su večeras u Istanbulu u okviru trećeg kola elitnog takmičenja savladali favorizovani Fenerbahče sa 76:57 . Zvezda je tako ostala na maksimalnom učinku (3:0) i drži vrh tabele, dok je Fener sada na omjeru 2-1.

Poslije dvije vezane pobjede (Paris, Baskonija) tim Janisa Sferopulosa ostvario je najveću pobjedu ove sezone. Bilo je fenomenalno izdanje srpskog šampiona, sigurno jedno od najboljih u posljednjih nekoliko godina.

Zvezda je odigrala nevjerovatnu prvu četvrtinu. Sjajno je otvorila meč i povela sa 5:0, a nakon četiri minute igre bilo je 12:2. Poslije pet minuta već je bilo 17:5. Nastavio je srpski šampion sa sjajnom igrom, te je u devetoj minuti imao maksimalnih plus 13 (23:10), a čudesnu prvu četvrtinu je zaključio Nedović za 26:10.

I drugu četvrtinu sjajno otvataju crveno-bijeli, Nedović se zapalio, pa je Zvezda imala 31:12. Onda je uslijedila serija Fenera od 10:0 koji se u potpunosti vratio u meč. Do odlaska na odmor domaći su smanjili na pristojnih minus 7 (31:38).

U nastavku je Zvezda ponovo konsolidovala redove, u 24. minuti ponovo je imala dvocifrenu prednost (45:34), ali Fener na krilima Hejs-Dejvisa spuštaju na svega minus 4 (41:45). Ipak, Zvezda ponovo uzvraća udarac, te u posljednjih 10 ulazi sa velikih 54:42.

U posljednjoj četvrtini Zvezda je pokazala da je ove sezone spremna za velike stvari. Rutinski je sačuvala prednost za drugi brejk ove sezone u Evroligi.

Najbolji u redovima crveno-bijeli bili su Džoel Bolomboj koji je ubacio 18 poena (10 skokova) i Majk Daum koji je zabilježio 14. Dvocifren je bio i Nemanja Nedović koji je na kraju stigao do 17 poena. Kod Fenera je raspoložen bio sam Hejs-Dejvis sa 20 poena.

Obzirom da je ove sedmice na programu duplo kolo, Crvena zvezda već u petak u Areni dočekuje Barselonu.

Share.