Aleksandar Kolarov (36), bivši srpski fudbalski reprezentativac, saopštio je da je završio igračku karijeru. Kolarov je poslednje dve sezone igrao za Inter, a planira da bude sportski direktor i skaut.
„Oduvek sam znao da će pre ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje svog života, zahvalan sam što sam uspeo da ostvarim ono što je oduvek bio moj san“, naveo je Kolarov u saopštenju.

On je zahvalio svima na dosadašnjoj saradnji.

„Zahvaljujem svim osobama koje su me pratile u ovom prvom delu moje karijere. Najpre svakom saigraču u ekipama u kojima sam igrao kao i u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvek predstavljao sa velikim ponosom. Zahvaljujem klubovima, predsednicima, rukovodiocima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vredno su radili iz drugog plana“, dodao je Kolarov.

Prekaljeni defanzivac najavio je da planira da u budućnosti bude sportski direktor i skaut.

„Dolazim do kraja ove faze u svom životu osećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega bar delom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmeren ka svom ‘drugom’ životu u svetu fudbala. Uskoro u Nacionalnom fudbalskom centru fudbalske federacije Italije u Koverćanu počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta“, zaključio je srpski fudbaler.

Kolarov je pre Intera igrao za Romu, Mančester siti, Lacio, OFK Beograd i Čukarički. Za reprezentaciju Srbije je od 2008. do 2020. godine nastupio na 94 meča i postigao je 11 golova.

Share.