Radnik je zabilježio prvu pobjedu u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Na svom parketu Bijeljinci su savladali Promo 78:70. Jedan od igrača koji je dao veliki doprinos bio je Dejan Kokoruš.

Radnik se vratio u prvenstvo Bosne i Hercegovine i tek pred start lige je kompletirao igrački kadar tako da će im ovaj trijumf mnogo značiti.

– Do pobjede nas je dovela velika želja i energija. Znali smo šta nam ovaj meč znači i odigrali smo zaista borbeno na obje strane terena. Nama ova pobjeda puno znači za dalje da se dignemo nakon dva poraza i dođemo do samopouzdanja. “Probili smo led” sad će da bude puno lakše da igramo u nastavku šampionata – poručio je Kokoruš.

Iskusni košarkaš navodi da u nastavku očekuje još bolje partije.

– Istina je da smo se posljednji kompletirali i da nam je trebalo vremena da se uigramo. Vjerujem da ekipa sad može još bolje, da ćemo da dižemo formu kako vrijeme odmiče. Sigurno je da svi očekujemo bolje partije nakon pobjede, jer smo skinuli pritisak i mislim da imamo kvalitet. Idemo sad u Tuzlu rasterećeni na njihov parket a nakon toga nam slijedi Posušje koje je dobro krenulo u novu sezonu, ali mi moramo da branimo svoj parket – poručio je Kokoruš.

 

Izvor: Srpskainfo.comIzvor:
Share.