in

Kokeza podnio ostavku na mjesto predsjednika FSS

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, navodeći da je suočen sa optužbama i brutalnim napadima na svoju ličnost.

Kokeza je nedavno bio priveden na informativni razgovor u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala.

“Želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika FSS. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost”, naveo je Kokeza.

Kokeza ističe da su mnoge tvdrnje iznesene o njemu neistinite i opasne, te poručuje da od njega niko ne treba da brani Srbiju i Aleksandra Vučića, uz kojeg je bio kada mnogi to nisu smjeli ili htjeli.

“Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam”, naveo je on.

On kaže da se povlači sa mjesta predsjednika FSS kako bi “cijelog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti njegova vodilja u budućem periodu”.

Kokeza je istakao da svojim činom želi da zaštiti FSS, te da reprezentaciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo želi uspjeh.

“Ovim činom želim FSS i našoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za prvenstvo sveta, da obezbedim mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugalije možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine”, naveo je on.

Kokeza je izrazio i zadovoljstvo dolaskom novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji će predvoditi državni tim na tom putu.

“Njemu kao i svim ljudima u sistemu FSS želim mnogo uspeha u budućnosti”, poručio je Kokeza. Kokeza je na funkciji predsjednika FSS proveo gotovo pet godina, odnosno od maja 2016. godine.

Emir želi da snima film o krvniku Oriću

Vukanović: Drskost i bahatost bez granica bijeljinskog tajkuna