Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, identifikovali su četiri lica iz ovog grada, koja su putem interneta pokušala preprodati ulaznice za predstojeći teniski turnir Srpska open.

Kako je navedeno u saopštenju policije, ova lica su sankcionisana u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Republike Srpske.

Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji s ciljem identifikovanja i sankcionisanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica.

Za teniski turnir Srpska open iz ATP serije 250 vlada veliko interesovanje, a ulaznice za najvažnije duele su rasprodate 3. aprila, svega nekoliko časova nakon puštanja u prodaju.

Tada je za ulaznicu bilo više od 200.000 upita, prvenstveno jer na turniru nastupa najbolji teniser svijeta Novak Đoković, uz druga poznata imena svjetskog tenisa.

Osobe koje su ulaznice za teniski turnir „Srpska open“ preprodavale za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, prema zakonu mogu da očekuju kazne od 300 KM do 900 KM. Policija Republike Srpske identifikovala je ranije još pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir „Srpska open“ na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Share.