in

Karate klub iz Bijeljine najuspješniji na “Grawe Energija kupu”

Članovi Karate kluba Šampioni iz Bijeljine ukupni su pobjednici 9. “Grawe Energija kupa” koji je okupio 585 karatista iz sedam zemalja.

Vrijeme pandemije u kome živimo, kao i obilne padavine i poplave koje su uticale na dolazak još nekoliko desetina takmičara iz Srpske i FBiH nisu pokvarile ugođaj u “Boriku”. Klinci, nešto stariji takmičari i seniori pokazali su zavidno umijeće, pa se vrlo često čuo aplauz sa tribina. Ipak, za nijansu bolji od šezdesetak klubova koju su učestvovali bili su karatisti iz Bijeljine, koji su osvojili devet zlatnih, osam srebrnih i 12 bronzanih odličja.

– Na najjači turnir u BiH došli smo sa priprema kojih je naših sedam momaka obavilo na Vlašiću i pokazalo se da su one bile uspješne. Ponosan sam na pehar ukupnog pobjednika i na naše karatiste koji su prije svega pokazali da su spremni za predstojeća takmičenja, naročito Balkansko prvenstvo i Svjetsku ligu. Lazar Marković je osvojio zlato, ostali momci srebre i bronze, tako da imamo čemu da se nadamo – naglasio je trener Šampiona Milorad Marković.

Drugo mjesto osvojio je Šodan iz Prijedora, a treći su bili karatisti Ipona iz Kotor Varoša.

Najviše medalja osvojio je domaćin turnira, koji je naravno imao i najviše učesnika, ali se njihovi rezultati ne ubrajaju u konačan plasman. Ono što je bitno sa aspekta organizatora, svi učesnici su zadovoljni napustili Banjaluku.

– Za deseto izdanje zajedno sa sponzorima i institucijama spremamo jedno iznenađenje. Pokušaćemo da okupimo najbolje reprezentacije regiona na jednom revijalnom meču, koji će imati i novčane nagrade. To nam je zamisao, da napravimo nešto što će se pamtiti – izjavio je trener Energije Branko Derajić.

Dodao je da su članovi Energije Paola Kostić, Pavle Dujaković i Dejan Janjić prvim mjestima pokazali da su spremni za Svjetsko prvenstvo u Dubaiju.

Zločinci iz “Silosa” slobodno šetaju Sarajevom

Šokantna odluka u Pragu – otimaju nam crkvu “jer se u njoj okuplja mnogo ljudi”