in

JOKIĆU PAO MRAK NA OČI: Morao sam da ga udarim

Srpski centar i aktuelni MVP NBA lige – Nikola Jokić imao je još jednu fenomenalnu partiju u najjačoj ligi sveta! On je za 33 minuta koliko je proveo na parketu, uspeo da zabeleži 25 poena, 15 skokova i 10 asistencija, uz fenomenalan šut iz igre – 10/14.

Mada sve je to palo u drugi plan zbog ishitrenog poteza Srbina i udarca Markifa Morisa.

Po ko zna koji put, Jokić je naseo na provokacije. Prvo ga je Moris prljavo potkačio, a onda, kada Markif nije gledao, Srbin ga je poslao na parket.

Malo je nedostajalo da dođe do opšte tuče, kada je sve bilo rešeno i kada je Denveru obezbeđena pobeda tripl-dablom Jokića.

Tako je Somborac upropastio sopstvenu partiju i rizikuje ozbiljnu suspenziju.

– Bio je to glup potez. Osećam se loše.. Bio je to prljav potez i želeo sam da se zaštitim, ali nije trebalo da reagujem na ovaj način… Dešava se. Nije trebalo da reagujem zaista na taj način, ali moram da se štitim i bio je to samo trenutak reakcije i adrenalina“, pokušao je da se opravda rasejani i neraspoloženi Jokić, koji je više puta ponovio da je to bio pokušaj zaštite u kom je tim ostavio na cedilu.

Imao je pravo doduše kada je napravio paralelu sa Bemom Adebajom.

– Mislio sam da je to prljav udarac. Primera radi, Bem i ja smo se ‘tukli’ celu noć, ali bila je to lepa borba. Mislim da možeš da igraš fer, ali da i dalje igraš agresivno i da se boriš. Ali mislio sam da je ovo bilo malo preko ivice. Zato sam reagovao.”

Srpska bogatija za 19 beba

Izložba slika “Lica Dostojevskog” u Muzeju Semberije