in

Jokića pitali kakav je on trener. Primio se za glavu i odgovorom nasmijao novinare

DENVER NAGETS su pobedili Lejkerse rezultatom 119:108 u Los Anđelesu i poveli sa 3:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Trener Denvera, Majkl Maloun, je na konferenciji za medije objasnio kako je Jokić organizovao akcije tokom vremena odmora na kraju utakmice.

“Nikola i Džamal Murej su želeli da odigraju akciju dvojica na dvojicu, što sam podržao. To je bila Nikolina ideja, on je rekao da to želi uraditi sa Džamalom. Trener Jokić je odlično obavio svoj posao tokom ove utakmice”, izjavio je Maloun nakon pobede Nagetsa, u kojoj je Murej postigao 37 poena, šest asistencija i sedam skokova, dok je Jokić postigao 24 poena, osam asistencija i šest skokova.

Jokić: Ne želim biti trener. To je najgori posao na svetu

Srpski košarkaš je takođe stao pred novinare, koji su ga pitali o ulozi trenera koju mu je Maloun dao. “Ne želim biti trener. To je najgori posao na svetu”, odgovorio je Jokić i nasmejao novinare.

Jokić, Murej i ostatak tima su korak do prolaska u finale NBA sezone sa prednošću 3:0, što nijedan tim nikada nije sustigao u plej-ofu. Naime, timovi koji su tokom istorije imali prednost 3:0 su do sada završili pobedničkih 149 puta. Nikada nisu ispali.

Nagetsi su ovom pobedom prekinuli niz Lejkersa od devet uzastopnih pobeda kod kuće od 26. marta, odnosno nanijeli su im prvi poraz kod kuće u plej-ofu nakon šest uzastopnih pobeda. Četvrti, možda i poslednji meč serije, igra se u noći između ponedeljka i utorka. U finalu Istočne konferencije, Majami Hit vodi 2:0 protiv Boston Seltiksa.

Prepustili se vreloj akciji u centru Sarajeva, prolaznici sve snimili (VIDEO)

KSS i Bogdan Bogdanović predstavili dres Srbije za Mundobasket (FOTO)