in

Jokića dirnula podrška Srba u Klivlendu VIDEO

Denver Nagetsi su uspjeli da dođu do pobjede protiv Klivlend Kavalirsa 115:109 na teškom gostovanju, a na terenu ih je predvodio ko drugi nego Nikola Jokić.

Srpski centar je ostvario novi tripl-dabl pošto je utakmicu završio sa 24 poena, uz 18 skokova i 13 asistencija, uz sjajnih 8/13 iz igre i stopostotan učinak sa linije penala i za tri poena.

On je po završetku meča pohvalio rivala, navodi Sportal.

Veoma su talentovan tim, čak i bez odsutnog Rubija imaju dobre centre i znaju kako da pogode. Veoma sam srećan što smo našli način da ih pobijedimo – kazao je i dodao da je za pobjedu bila presudna dobra odbrana:

– Posebno u posljednjoj četvrtini, mislim da smo dozvolili samo 21 poen… Da, 18 poena. Tu se istakao Koldvel Poup koji čitavu utakmicu odigrao dobro, posebno tu posljednju dionicu. Pogodio je neke teške šuteve ili samo bio tu na terenu i činio situaciju za nas lagodnom. Zbog toga smo pobijedili.

Pomenuo je i Evana Moblia, koji je u prve tri četvrtine bio nezaustavljiv.

– Skupljali smo u reketu konstantno, nisu uspijevali da šutiraju toliko dobro tokom čitavog meča pa smo im davali prostora. On je veoma poseban igrač, ima duge ruke i zna šta radi u tim slučajevima, veoma je brz i ima mekanu ruku. Ipak, našli smo načina da ga zaustavimo.

Nije na konferenciji moglo da prođe bez pitanja o njegovim sunarodnicima, koji su i ovaj put u Klivlendu bili podrška centru, a on je istakao da je ponosan zbog toga i zbog činjenice da su bili dominantni u hali.

– Naravno da jesam. Svaki put kada dođem ovdje, ljudi igraju naše kolo u našim tadicionalnoj odjeći. Veoma mi je drago kada čujem srpski jezik, naše zastave, dresove… To je uvijek lijepo.

Dok su neki odmarali proteklog vikenda, za Nikolu nije bilo pauze jer je bio dio Ol-star vikenda.

– Ne, ne osjećam da su mi se napunile baterije. Nisam imao mnogo vremena za odmor, ali sam se navikao. I mentalno i fizički je to tako, možda je mentalno napornije zato što znate da ste mogli da imate tri-četiri dana slobodna.

BiH za 10 godina napustilo više od 600.000 ljudi

Milanović: Od narodnjaka me bole kosti, ali koncert bih dozvolio