in

Jokić toliko dobar da su mu klicali i protivnički navijači (VIDEO)

Foto: Twitter / Printscreen

​Dominacija Nikole Jokića u prestonici. Srbin je ubacio 42 poena, imao 12 skokova i osam asistencija, šampion je arhivirao slabe Vizardse. Nikola je pogodio 15 od 20 šuteva iz igre, 12 od 14 bacanja, od samog početka dominirao. Gosti su kontolisali igru, Jokić je prave saradnije imao u Mareju i Porter Džunioru koji su postigli po 19 poena, dok je Aron Gordon sa 11 koševa i 10 skokova stigao do dabl-dabla. Domaćin se nije loše držao, podigli su nivo igre, podsjetimo imaju samo sedam pobjeda. Ali, nije bilo dovoljno da zaprijete na kraju.

Domaći navijači su skandirali “MVP” Jokiću u posljednjoj četvrtini, što se rijetko dešava.

“Prepoznali su veličinu, on je pik druge runde drafta koji je dva puta bio MVP i donio svojoj franšizi prvu titulu u istoriji. Pokazao je zbog čega je to što jeste”, kaže trener Meloun.

Sljedeća stanica za Denver je Indijana.

Orlando je gvozdenom odbranom dobio derbi Floride. Spustili su Majami na 97 poena. Hit je imao samo 37.5 odsto šuta, napravili su 18 grešaka, jasno da za goste nije bilo nikakve nade. Svih pet startera Medžika bili su dvocifreni, vodio ih je Paolo Bankero sa 20 poena. Na drugoj strani Adebajo 22, Batleri 15. Džimi nije igrao u dvije pobjede Majamija nad državnim rivalom ove sezone. Jović slab, kao i čitav tim, par poena, tri skoka za petnaestak minuta.

Oslabljeni Hjuston nije mogao puno protiv gostiju iz Bostona. Lider je bio željan rehabilitacije nakon poraza, prvog kod kuće čitave sezone, od Denvera, prenose “Sportske”. Porzingis je brojao do 32, pogodio je šest trojki. Roketsi bez petorice, najviše je nedostajao VanFlit, Marjanović po običaju na klupi. Aron Holidej 12 poena za Roketse, ali nije bilo bratskog duela, poznatiji, Džej-Ru je propustio meč za Seltikse.

Feniks je dobio Indijanu, velika trojka Durant-Buker-Bil je spakovala 91 poen za Sanse, KD je brojao do 40. Pogađao je kada god se činilo da Pejsersi u finišu mogu da se vrate u meč. Tim Indijane malo gubi dah, a baš in nedostaje povrijeđeni Ol-Star Tajris Halibarton.

Lejkersi su u posljednjoj četvrtini slomili slabi Portalnd, odlična partija D’Anđela Rasela, ubacio je 34 poena, Lebron dodao 28, pa se domaćin vratio na 50 odsto uspješnosti. Pomenuti dvojac je sam postigao prvih 19 koševa u posljednjoj četvrtini, kombinacija trojki i slobodnih bacanja je odvela domaće na +23, to je bila odluka.

U matine terminu, takođe u Los Anđelesu, “Kripto Arena” je vidjela pobjedu Klipersa nad Bruklinom. Netsi su bili na pragu iznenađenja, ali je onda proradio Leonard. Kavaj je postigao 21 poen, od toga 14 za pet minuta u posljednjoj četvrtini, serijom 22:0 je domaćin zatvorio meč. Inače Bruklin je počeo utakmicu sa 16:0 pa je favorizovani tim Klipsa jurio prednost tokom čitavog meča. Harden je na kraju imao 24 poena i 10 asistencija. Klipersi su dobili 10 od posljednjih 12 mečeva.

Pogledajte u kojem gradu u BiH je izmjereno minus 20 stepeni

Ana Nikolić progovorila o pjevačici iz Bijeljine koja je poginula u Dubaiju