in

Jokić ispisao istoriju bez kapi znoja

Nikola Jokić je ispisao istoriju, datumom rođenja. On je postao prvi košarkaš u istoriji koji je bio starter na rođendan, napunio je 28 godina. Najveći favorit za novu MVP titulu je odigrao dvadesetak minuta, šutnuo četiri puta, četiri poena, pet skokova, šest asistencija. Igrao je, kao i Dončić, u Lebronom timu, Luka takođe nije bio posebno zainteresovan, četiri poena, pet asistencija.

Zaustavljena je dominacija Lebrona Džejmsa na Ol-Staru, njegov tim je izgubio. Za to se pobrinuo Džejson Tejtum. Zvijezda Bostona je ubacio 55 poenam osvojio naravno MVP titulu meča, a Janisov tim je slavio 184:175.

U trećoj četvrtini Tejtum je dao 27 poena, što je takođe rekord poena za jednu četvrtinu. Kada su kapiteni birali igrače Adetokumbov prvi pik bio je baš Tejtum i ispostavilo se da je to ključ za pobjedu.

Inače, do sada je Ol-Star rekord držao Entoni Dejvis. On je ubacio 52 poena.

Tejtum je uz 55 koševa, imao 10 skokova i 6 asistencija, šut 22 od 31. Ovo je kako rekosmo prvi poraz Lebrona u kapitenskoj ulozi u šest mečeva. Adetokumbo je eto stigao do pobjede prvi put u tri meča.

Donovan Mičel je ubacio 40 poena za Janisovu ekipu, Lilard 26, uključujući i pobjedonosni koš. Lilard, podsjetimo nosi i nagradu za najboljeg trojkaša.

Na drugoj strani još jedan igrač Bostona sjajan, u Lebronovom timu istakao se Džejlen Braun sa 35 poena i 14 skokova, naravno da je Bron birao Kajrija koji je ubacio 32 poena, imao 15 asistencija, Embid se kao i obično trudio, 32 poena.

Janis je igrao tek dvadesetak sekundi, povređen je, zakucao je na početku, napravio faul, otišao na klupu. Lebron Džejms je odigrao poluvrijeme, ubacio 13 poena.

Prošle godine je meč prenošen u 215 zemalja, ove u 214, bez Rusije. Naredni domaćin je Indijanapolis, sa “zakašnjenjem” od tri godine, trebalo je da budu domaćini 2021. ali je tada zbog korone događaj prenesen u Atlantu i sama utakmica i događaji oko nje su bili primjereni zdravstvenoj situaciji.

BiH propustila kompenzaciju jer su entiteti u Turskoj i Siriji pomagali samostalno

Poskupljuje smještaj u staračkim domovima u Srpskoj