in

Jokić i Denver na korak od eliminacije Lejkersa i finala NBA lige!

Foto: Screenshot

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse rezultatom 119:108, u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije za 3-0 u seriji čime su stigli na korak od plasmana u veliko finale NBA lige, a Nikola Jokić je još jednom pokazao zašto je trebalo i ove godine da dobije nagradu za najboljeg košarkaša sveta.

Jokić je u poslednjoj četvrtini duela odigranog u Kaliforniji praktično sam doveo svoju ekipu do velikog preokreta i pobede, iako mu do tog momenta nije mnogo čega polazilo za rukom.

Denver je na ulazu u poslednji kvartal gubio sa 85:84, Jokić je do tog momenta imao svega devet ubačenih poena, ali je do kraja upisao još 15 za ukupno 24 što je bilo više nego dovoljno za Denver da stigne do preokreta i pobede.

Denver je na samo korak od plasmana u veliko finale NBA lige, za to im nedostaje još samo jedna pobeda, a prvu meč loptu imaće u noći između utorka i srede, kad će u Los Anđelesu biti igran četvrti meč finala Zapadne konferencije.

Na startu meča Lejkersi su poveli sa 9:7, ali je tada usledila serija Denvera, koji je brzo stekao dvocifrenu prednost (20:9). Dugo su gosti držali razliku, ali su Lejkersi odgovorili krajem prvog poluvremena.

Domaćin je u jednom trenutku čak uspeo da izjednači (55:55), ali je Denver ponovo imao odgovor. Jokić je u tim trenucima često udvajan, ali su odgovornost preuzimali njegovi saigrači, pa je posle asistencija Srbina dve trojke pogodio Koldvel-Poup, a između toga momak iz Sombora je stigao i da zakuca (66:57).

Još jednom su Lejkersi izjednačili, trojkom Rivsa (71:71), a u igri ih je držao Lebron Džejms, koji je vezao dve trojke, pa gosti nisu uspeli da ponovo pobegnu (84:82), pred ulazak u poslednji kvartal.

Kad je Hačimura pogodio trojku, Lejkersi su i poveli (85:84), a poslednji put su imali prednost posle poena Japanca sa linije slobodnih bacanja (94:93). Denver je tada ponovo napravio seriju koja ih je odvela na dvocifrenu razliku (104:94), uz osam poena u tom periodu Maraja.

U finišu, i kad bi zapretili domaći, kao na primer posle trojke Lebrona, odmah su u Denveru imali odgovor, trojku je u sledećem napadu pogodio Jokić (111:101). Tada su Lejkersi i definitivno bili slomljeni.
Na kraju, Nikola Jokić se približio tripl-dablu, meč je završio sa 24 poena, šest skokova i osam asistencija. Sjajan kod Denvera je bio Marej sa 37 poena, sedam skokova i šest asistencija, istakli su se još Koldvel-Poup sa 17, Braun sa 15 i Porter sa 14 poena.

U Lejkersima, vrlo dobruepartije pružili su Dejvis, koji je imao 28 poena i 18 skokova, Lebron Džejms sa 23 poena, uz sedam skokova i 13 asistencija, a 23 poena je ubacio i Rivs.

U Italiji “pala” petočlana banda iz BiH

Najmanje 12 osoba poginulo u stampedu tokom utakmice na stadionu u El Salvadoru