U nedavno održanom Balkanskom Prvenstvu u Sarajevu, na kojem je učestvovalo preko 1000 takmičara iz 12 zemalja, Taekwondo klub Jopa Bijeljina se istakao svojim izvanrednim nastupom.

Naročito se ističe izuzetan uspjeh naše talentovane takmičarke Anastasije Mitrović, koja je zasluženo stala na postolje kao VICE PRVAKINJA BALKANA. Anastasija je oduševila svojim hrabrim borbama, pobjedivši u dvije uzbudljive borbe protiv predstavnika Makedonije i Srbije. U finalu je pokazala izuzetan sportski duh, unatoč porazu od predstavnice Srbije.

Još jedna vrijedna predstavnica našeg kluba, Lana Jasarević, hrabro se borila u kadetskoj konkurenciji. Iako je doživjela poraz od takmičarke iz Turske, Lana je pokazala izuzetnu predanost i sportski duh.

Ovaj veliki uspjeh nije samo trijumf za naš klub, već i za grad Bijeljinu. Rezultati poput ovih svjedoče o kvalitetnom radu s najmlađim članovima našeg kluba. Nastavljamo s istim entuzijazmom i vjerujemo da nas čekaju nove pobjede.

Čestitke našim talentovanim takmičarkama, trenerima i svim članovima kluba na izuzetnom postignuću na Balkanskom Prvenstvu.

Vaš TKD Jopa ide dalje ka novim visinama!

Share.