in

I vlast i opozicija navijaju za reprezentaciju Srbije, a dali su i svoje prognoze rezultata

Predstavnici političkih partija u Republici Srpskoj, bilo da su u vlasti ili u opoziciji najavljuju da će večeras biti ujedinjeni u navijanju za fudbalsku reprezentaciju Srbije, te očekuju od “Orlova” pozitivan rezultat u večerašnjem meču protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Srpske Igor Žunić naveo je da je Srbija matica svih Srba na svijetu, te da među onima iz Srpske, kada navijaju za “Orlove”, nema političkih podjela.

On je prognozirao da će rezultat biti 2:1 za Srbiju.

– Svi iskreno navijamo za naše “Orlove”. Naša djeca se vaspitaju tako, odlaze na utakmice Srbije i oni će tu ljubav prenositi na buduće generacije. U reprezentaciji Srbije igra veliki broj igrača koji vode porijeklo iz Srpske i mi iskreno Srbiju doživljavamo kao svoj tim. Jedini koji imamo i za koji navijamo u svim sportovima – ocijenio je Žunić.

Nekadašnji poslanik SDS u parlamentu Srpske Nedeljko Glamočak rekao je da su na Svjetskom prvenstvu već viđena iznenađenja poput pobjeda Saudijske Arabije i Japana nad fudbalskim velesilama – Argentinom i Njemačkom.

– Imajući u vidu da i Srbija i Brazil imaju dobre reprezentacije, moguć je svaki rezultat. Ipak, priželjkujem iznenađenje u vidu pobjede Srbije – rekao je Glamočak.

On je naveo da je normalna stvar što Srbi iz Srpske navijaju za Srbiju, koja im je, kako kaže, najdraža i najbliža.

Glamočak je dodao da, kada je riječ o reprezentativnom fudbalu, u drugi plan padaju različite političke zapreke, pa se na stadionima u Kataru zajedno mogu vidjeti i navijači Srbije i Hrvatske.

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić rekao je da zaljubljenici u fudbal iz Srpske imaju velika očekivanja od Srbije u duelu sa Brazilom.

– Očekuje nas zanimljiva utakmica jer je Brazil za sve sinonim za fudbal. Ipak, nadam se da će se ponoviti rezultat koji su ranije ostvarili fudbalski omladinci Srbije kada su osvojili Svjetsko prvenstvo pobijedivši Brazil u Novom Zelandu. Dosta igrača iz te reprezentacije igra za sadašnji tim Srbije – podsjetio je Šulić.

I on prognozira pobjedu Srbije od 2:1, koja bi mogla izazvati slavlje navijača na ulicama Republike Srpske.

– Sport je nešto što nas sve spaja i tu nema podjele na vlast, opoziciju, navijače jednog i drugog tima. Ovdje su svi jedinstveni i tim Srbije imaće veliku podršku iz Srpske. Kao što je Srpska uvijek okrenuta prema Srbiji i u sportskom smislu, tako je i Srbija uvijek okrenuta prema građanima Srpske – rekao je Šulić.

Šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Igor Crnadak rekao je da je normalno što će svi večeras ujedinjeno navijati za Srbiju.

– Hiljadu puta sam morao objašnjavati ljudima iz inostranstva zašto je prazna Banjaluka dok Srbija igra. Večeras će se to još jednom vidjeti, a moja prognoza je 2:0 za Srbiju – rekao je Crnadak.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je poželio uspjeh fudbalskoj reprezentaciji Srbije u prvoj utakmici na Mundijalu protiv selekcije Brazila.

– Republika Srpska sve do jednog navija za Srbiju večeras na Svjetskom prvenstvu u fudbalu – poručio je Dodik.

Meč Srbije sa Brazilom igraće se večeras od 20 časova u Kataru, četiri dana kasnije slijedi duel sa Kamerunom, a grupna faza se zatvara susretom sa Švajcarskom.

Za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru trebalo bi da nastupi i Banjalučanin i član španskog fudbalskog kluba “Almerija” Srđan Babić.

Dodik objavio video na Twitteru nakon sastanka sa Vučićem: Srpska i Srbija zajedno nastavljaju

Varhelji: BiH bi u decembru mogla dobiti status kandidata, time dajemo novi život proširenju