in

Hrvatski košarkaš iskren: Nemamo šta da tražimo protiv Srbije

HRVATSKI košarkaš Krunoslav Simon govorio je o stanju i problemima košarke u lepoj njihovoj, a jednom izjavom je izazvao veliku pažnju tamošnje javnosti.

On se prisetio poraza Hrvata od Srbije u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama u Riju i katastrofe koju su kockasti doživeli godinu pre toga od Češke na Eurobasketu.

– Otišli smo 2016. godine u Rio. U grupi smo bili prvi. Izgubimo od Srbije. Kada pogledaš sastav Srbije, mi nemamo šta da tražimo sa njima. Treba biti objektivan. Imali smo taj meč na jedan šut. Kada bi stavio na papir ko je igrao za nas, ko za njih, to nema veze s vezom. Mi samo nismo objektivni – rekao je Simon u podkastu “Inkubator” i dodao:

– Tako je kad igraju naši. Igraju Hrvati, ako izgube, oni se ne bore. Ne priča se da su protivnici jači, bolji, igraju bolje fudbal, rukomet, imaju bolje igrače i slično. Ne, odmah je katastrofa, pričaju da Hrvati igraju samo za klubove koji ih plaćaju. To su ljudi koji gledaju sport tih sat vremena i onda ne razmišljaju o sportu nedelju dana.

On je nastavio da upređuje Hrvatsku sa Srbijom.

– Nemaš igrače tog ranga. Oni imaju MVP NBA lige (Nikola Jokić), Evrolige (Vasilije Micić) i Evrokupa (Miloš Teodosić) i ne plasiraju se na Olimpijske igre. Oni imaju igrače koji su top, top, top. Mi nemamo ni blizu. Očekujemo da bismo mogli da igramo sa njima, zašto mi to očekujemo? Pet sati bi trebalo samo o tome da pričamo – istakao je Simon, saigrač našeg Vase Micića u Efesu.

Pukovnik marinaca na Fejsu prozvao vladajuće zbog Avganistana. Odmah je smijenjen

Dramatični snimci evakuacije: Srpski novinar zabeležio kako je izgledao poslednji let iz Kabula