Posle odbijanja da se pozdravi sa srpskom bokserkom ruskog porekla Natalijom Šadrinom, Hrvatica Sara Beram objasnila je zbog čega je napravila takav nesportski gest. Beram je za hrvatske medije istakla da se Natalija borila prljavo, kao i to je sudija bio na njenoj strani.

Sjajna Natalija Šadrina u četvrtfinalu Evropskih igara u kategoriji do 60 kilograma pobedila je Saru Beram iz Hrvatske i tako obezbedila učešće na Olimpijskim igrama, što je Hrvatica teško podnela.

Beram nije želela da pruži ruku Šadrini posle meča, a nekoliko dana kasnije objasnila je i zašto.

„Bila sam u šoku posle borbe i nisam bila u stanju da dam izjavu. Ostala sam bez medalje i bez olimpijske norme. Zbog njenog prljavog boksa, rvanja i svesnog udaranja laktovima nije zaslužila da joj pružim ruku. Prema bodovnoj listi sam dobila dve runde, kažnjena sam upravo za onakav boks sa kakvim se ona koristila. Kod nekog drugog sudije bila bi kažnjena sa četiri ili pet opomena, a ja eventualno sa jednom. Nije mi jasno zašto nije reagovao, jer se zna da je ona rođena Ruskinja koja je nastupala za A tim ruske reprezentacije. Niti oko toga niti oko činjenice da kazahstanski sudija vodi borbu u kojoj učestvuje kazahstanski trener pod srpskom zastavom“, ljuta je i dalje Beram.

Hrvatica je nastavila da naglašava da pod srpskom zastavom nastupa bokserka ruskog porekla, iako je i sama Natalija naglasila da je ponosna na to. Sara je uverena da je bila bolja.

„Napravila sam taktiku sa trenerom Stručićem, ušla sam u meč uverena da sam bolja, što sam dokazala u prvoj rundi koju sam dobila sa 4:1, pa sam u drugu rundu ušla taktički da sačuvam bodove. Na to Ruskinja, koja nastupa za Srbiju, uzvraća uskakanjem, rivanjem, držanjem, opstrurira borbu. Prihvatila sam rvanje i držanje da bih izbegla klinč, ali mi Ruskinja agresivnim rvačkim stilom boksa nije dozvolila. Onda sam ja kažnjena javnom opomenom, pa onda drugom dvadesetak sekundi kasnije koja je značila i gubitak meča. Dakle, izgubila sam meč za minut borbe“, smatra Beram.

Glavni krivac za poraz Hrvatice kako ona veruje je sudija.

„Kazahstanac u ringu je od početka borbe prema meni imao agresivan pristup, remetio me u borbi, opominjao me za sve što uradim, a što je van klinča. Moj tim i ja smo bili svesni kakav će biti ishod meča. U trećoj rundi sam pokazala da sam spremnija i u toj poslednjoj, uprkos nekorektnom boksu, Šadrina nije kažnjena. Idemo dalje, obezbediću normu za Olimpijske igre kroz jedan od dva kvalifikaciona turnira i tamo ću da osvojim medalju“, zaključila je Beram.

Share.