in

Haos u Sofiji: Veliki sukob navijača i policije

Više osoba je povrijeđeno u sukobima navijača i bugarske policije u Sofiji uoči meča grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine između Bugarske i Mađarske, prenosi bugarski Sportal.

Navijači više bugarskih klubova okupili su se danas popodne u blizini stadiona “Vasil Levski” gdje je u 18 časova počeo meč između Bugarske i Mađarske, koji se igra bez publike.

Navijači su u grupama krenuli ka stadionu, ali ih je bugarska policija spriječila da priđu tom sportskom objektu pošto je postavila kordone. Oko 17.40 časova po centralnoevropskom vremenu izbili su sukobi između navijača i policije. Navijači su počeli da bacaju baklje i tvrde predmete na policiju, koja je odgovorila vodenim topovima. Lokalni mediji navode da ima povrijeđenih na obe strane.

Bugarski navijači protestuju protiv predsjednika FS Bugarske Borislava Mihailova i traže njegovu ostavku. Bugarski navijači smatraju da je Mihailov jedan od glavnih krivaca za loše rezultate bugarske reprezentacije.

Bugarski Sportal navodi da su protesti organizovani i ispred sjedišta Ministarstva sporta gde grupa navijača traži ostavke čelnika FS Bugarske.

Fudbaleri Bugarske se nalaze na posljednjem mjestu na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. sa dva boda.

BiH nema “Dan državnosti”

Zelenski najavljuje rat na Balkanu: Vjerujte mi, imam informacije..