Korjenita promjena dogodila se u Fudbalskom savezu Srbije, gde je već neko vrijeme bilo nekoliko struja, jedna koju je predvodio selektor Dragan Stojković Piksi i druga okupljena oko Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge.

Na kraju je epilog bio smena Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge i pobjeda “van terena” za Dragana Stojkovića.

Kako saznajemo, dan prije sjednice koja je održana, nije bilo ni riječi o smjeni Šurbatovića i Tanjge.

Iako je Šurbatović još poslije debakla u Njemačkoj, koji je uz rezultatski neuspjeh imao i prateće organizacione propuste za koje je on bio najodgovorniji, najavio da odlazi iz srpskog fudbala, do njegovog odlaska nije došlo.

Prošla su dva mjeseca od tada, a Šurbatović je očigledno primijenio dobro poznatu taktiku “kao da se ništa nije desilo” i to mu je umalo i upalilo, jer narod u Srbiji sve brzo zaboravlja.

Međutim, na sjednici koja je održana u ponedjeljak, došlo je do pravog haosa. Selektor Dragan Stojković Piksi, koji je već dugo “na ratnoj nozi” sa Šurbatovićem i Tanjgom, insistirao je da se na dnevni red stavi i rasprava o smeni Šurbatovića i Tanjge.

Kako saznajemo, čak je i zaprijetio da neće voditi reprezentaciju na predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Španije i Danske 5. i 8. septembra – piše Telegraf.

Ipak, na toj sjednici nije bilo nikakih riječi o generalnom sekretaru i direktoru sportskog sektora, te je djelovalo da su se ponovo “izvukli”.

Međutim, sutradan je nakon pritiska Piksija i intervencije iz određenih centara moći, hitno sazvana telefonska sjednica na kojoj je jedina tačka bila smjena Šurbatovića i Tanjge, do koje je potom i došlo.

Ostaje da se vidi ko će zamijeniti Šurbatovića i Tanjgu, kao i da se nadamo da će selektor Dragan Stojković i na terenu biti podjednako uspješan i da će tu izboriti pobjede, kao što je to sada uradio van terena.

Podsjetimo, Srbija 5. septembra od 20.45 na Marakani igra meč prvog kola A divizije Lige nacija, a protivnik je aktuelni prvak Evrope – Španija. Tri dana kasnije u Kopenhagenu od 18.00 Orlovi gostuju Danskoj, takođe u okviru ovog takmičenja.

Share.