U BEČKOM derbiju između Rapida i Austrije Beč, hrvatski fudbaler Dion Drena Beljo postigao je gol. Nekadašnji napadač Cibalije, Istre i Osijeka zatresao je mrežu u 23. minuti za vođstvo Rapida. U nastavku utakmice za Austriju Beč izjednačio je Andreas Gruber, dok je kapiten Matthias Seidl golom obezbedio pobedu Rapida rezultatom 2:1.

Međutim, sva fudbalska dešavanja pala su u senku onoga što se dogodilo na terenu nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Navijači Rapida utrčali su na teren i krenuli prema suprotnoj tribini sa navijačima Austrije, koje su zasuli bakljama i vatrometima.

Gosti se nisu povukli, već su i oni upali na teren, što je dovelo do masovne tuče. Moglo se videti kako na terenu leže onesvešćena tela, a samo pukom srećom nije bilo tragičnijih ishoda. Nakon intervencije policije, navijači su se povukli. Nerede možete pogledati OVDЕ.

Loša reakcija policije
Austrijski mediji izveštavaju da su neredi počeli jer su navijači Austrije iz gostujućeg sektora bakljama gađali tribinu Rapida, gde je bilo mnogo žena, dece i “običnih” navijača.

To je razbesnelo domaće navijače, koji su zbog toga utrčali na teren kako bi se sukobili s gostima. List *Kronen Zeitung* piše da je reakcija policije bila vrlo loša i zakašnjela, jer se na dolazak interventnih policajaca čekalo nekoliko minuta.

Share.
close