in

Halilhodžić: Osjećam se osramoćeno, ali da sam sipao vodu u vino ne bih više bio Vahid

Fudbalska reprezentacija Maroka najpozitivnije je iznenađenje Svjetskog prvenstva u Kataru. Marokanci su pobjeđivali Belgiju, Španiju i Portugal, ali im je onda na put stala Francuska. “Lavovi sa Atlasa” će imati priliku da osvoje medalju, jer će u subotu igrati za bronzu protiv Hrvatske.

Svi hvale Marokance, selektora Valida Regraguija, ali brojni fudbalski analitičari i svjetski mediji zaboravljaju da je temelje ove reprezentacije postavio bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. Nepravedno je zapostavljen, nepravedno je smijenjen.

Dok svi slave Maroko, najteže je Halilhodžiću. Ovo mu je treći put da je odveo reprezentaciju na Mundijal, a onda da je smijenjen pred početak najvećeg fudbalskog turnira. Prije mu se ovo desilo sa Obalom Slonovače i Japanom.

Umjesto u Kataru, na kiši

– Osjećam se osramoćeno. Umjesto da sam u Kataru, ja sam ovdje na kiši. Zaista sam uložio mnogo sebe u projekat tokom prethodne tri godine i ovo je Mundijal koji propuštam, ali to je život – rekao je na početku razgovora Halilhodžić za francuski portal “So Fut”.

Popularni Vaha je po dolasku na klupu Maroka imao zadatak obnoviti reprezentaciju jer se nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine od defanzivca Mehdija Benatije, Mubareka Busufe, Nordina Amrabata…

Vučić: Navijaću za Maroko protiv Hrvatske, to su naša braća koja nisu priznala Kosovo

Ko je Izetbegovićev prijatelj “sa strane” koji je zvao Dodika da lidera SDA ne ostavi na cjedilu