in

Federer je „promenio ploču“

(AP Photo/Andy Brownbill)

Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o tituli Novaka Đokovića na Rolan Garosu, svojoj pobedi na travi i borbi za najviše Grend slem titula, za koju je istakao da nije toliko važna, u momentu kada se srpski teniser približio samo na jedan trofej razlike, a u prvi plan je stavio ukupan broj ATP titula.

Federer, koji je od Rolan Garosa odustao posle osmine finala, ispratio je nastavak turnira i pobedu Đokovića.

Srpski teniser je u polufinalu nadigrao „kralja šljake“ Rafaela Nadala, a u finalu nadoknadio 0-2 u setovima protiv Stefanosa Cicipasa.

„Đokovićev povratak protiv Cicipasa je bio fantastičan. I u polufinalu sa Nadalom je odigrao neke neverovatne razmene“, istakao je Federer.
Osvajanjem Pariza srpski teniser je došao do 19. Grend slem trofeja, pa sada ima jedan manje od Federera i Nadala.

„Kao da se sve svodi na Grend slem titule. Meni se to ne sviđa. Tokom gotovo cele sezone igramo ATP turnire. Ja sam, znate, samo želeo da oborim Pitov rekord (Pit Sampras je osvojio 14 GS titula prim. aut). Sve posle tog 15. trofeja mi je došlo samo kao bonus“, objasnio je 39-godišnji Švajcarac.

Federer je time zapravo skrenuo pažnju na činjenicu da je u karijeri osvojio 103 ATP turnira, što je daleko više od Đokovića, osvajača 84 titule i Nadala koji ima četiri više.

On se osvrnuo i na trku za osvajača najviše Grend slem titula:

„Sve dok i dalje aktivno igramo, sve je moguće“.

Rodžer je govorio o meču prvog kola Halea, prvog turnira na travi, koji najviše služi kao priprema za Vimbldon, koji počinje 28. juna.

„Sve u svemu, osećam se dobro. Potrebni su mi mečevi. Nedostajalo mi je igranje na travi, prošlo je dve godine (od poslednjeg meča). Lepo je bilo i pobediti. Moj cilj na Vimbldonu je visok, takav mora i da bude, jer u suprotnom ne bih ni igrao“, podvukao je Federer.


Dokument o Srebrenici na 1.200 stranica ― Grajf: Nije bilo genocida, stradalo 3.714

TAJNI PAPIRI BRITANSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Srbi nisu počinili genocid u Srebrenici, napad isprovocirale snage Armije BiH