in

Englezi nisu zadovoljni kaznom za Mitrovića

Napadač Fulama, Aleksandar Mitrović juče je saznao žestoku kaznu zbog odgurivanja i unošenja u lice sudiji Krisu Kavanagu tokom utakmice s Mančester Junajtedom u polufinalu FA Kupa.

Reprezentativac Srbije dobio je osam utakmica suspenzije, zbog čega će propustiti skoro cijeli ostatak engleskog prvenstva.

Osim toga, na račun engleskog saveza mora uplatiti 50 hiljada evra, a cijela situacija mogla bi postati još gora za Mitrovića.

Naime, Engleski fudbalski savez (FA) žaliće se na tu odluku. Oni smatraju da je kazna za Mitrovića preblaga, a prije službenog protesta sačekaće obrazloženje komisije.

Mitroviću nije pomoglo ni to što se lično izvinio Kavanagu. Isto je učinio i njegov trener Marko Silva, koji je dobio dvije utakmice suspenzije nakon što je dobio crveni karton zbog nervozne reakcije.

“Žalim zbog mog ponašanja. Dozvolio sam da ljutnja izvuče najgore iz mene i moja reakcija bila je pogrešna. Htio sam dobiti njegovu pažnju, ali priznajem da nisam trebao staviti ruke na njega i shvatam zašto mi je pokazao crveni karton, koji mi je prvi otkad igram za Fulam”, rekao je Mitrović.

Inače, kazna od osam utakmica jedna je od najrigoroznijih koju je izrekao engleski savez i smatra se svojevrsnom porukom i ostalim fudbalerima da se okršaji sa sudijama više neće tolerisati, prenosi “Klix”.

Skriveni dragulj Hercegovine oduševio Bikovića

Abazović dao ultimatum Đukanoviću