in

Ekstaza u Saudijskoj Arabiji: Praznik i neradan dan zbog pobjede protiv Argentine

Najveća fudbalska pobjeda u istoriji Saudijske Arabije, nad Argentinom 2:1, slavi se i slaviće se barem do naredne utakmice u grupi, ostaće zlatnim slovima upisana u istoriji sporta ove države makar Saudijci sve utakmice do kraja izgubili. Ne pobjeđuje se veliki Mesi svaki dan.

U to ime država i njen vladar princ Mohamed Bin Salman je sutrašnji dan proglasio praznikom zbog fenomenalnog rezultata fudbalera na startu Mundijala u Kataru, prenose brojni strani mediji. To znači da ni državne ni privatne firme neće raditi u srijedu i na tome svi zaposleni u Saudijskoj Arabiji imaju da zahvale fudbalerima.

Velika pobjeda je, naravo, dosad najveće iznenađenje Mundijala, ima “potencijal” i da bude najveće do kraja Svjetskog prvenstva sudeći prema rejtingu obje reprezentacije i reputaciju koje imaju u svijetu fudbala. Saudijci su na 51. mjestu FIFA rang liste, čak su iza domaćina Katara, a ne treba trošiti riječi na Argentinu kojoj se predviđa najviši plasman na Mundijalu.

Ali boj ne bije sveto oružje ni kvalitet u ovom slučaju, već veliko srce i želja koju su, posebno u drugom poluvremenu pokazali Saudijci, i za to su nagrađeni preokretom koji će ući u almanahe svjetskih prvensatva. Euforični su Saudijci bili poslije pobjede, totalno su utišali temperamentne Argentince, a viđene su i proslave u stilu Kristijana Ronalda i njegovog čuvenog pokliča “siu”, kojim su dosolili ranu Južnoamerikancima.

Sada, poslije ogromnog slavlja, Saudijci, oni kod svojih kuća, imaće i dan odmora kako bi nastavili sa slavljem.

Saudijska Arabija je slavila protiv Argentine golovima Al-Šehrija i Al-Davsarija koji su preokrenuli nakon što je Mesi iz penala već u 10. minutu donio prednost Argentincima, piše Telegraf.rs.

Podrška srpskoj reprezentaciji u Kataru: U Sankt-Peterburgu raširena rusko-srpska zastava

Borelj: Beograd i Priština postigli dogovor o tablicama