in

Dvostruki uzastopni prvak Republike Srpske odlučio da takmičenje počne od najnižeg ranga

Ono što se posljednjih dana nagovještavala kao mogućnost, na kraju se i obistinilo i Fudbalski klub Krupa od naredne sezone igraće u najnižem rangu takmičenja, odnosno u Četvrtoj ligi Republike Srpske, grupa Banjaluka, popularnoj “Bundesligi”.

Upravni odbor dvostrukog uzastopnog šampiona Republike Srpske donio je nepopularnu odluku, jer im je onemogućeno da igraju u Premijer ligi, zbog nedobijanja licence za takmičenje, a po njihovom mišljenju sve je to urađeno na “nefudbalski” način.

– Poslije višečasovne sjednice Upravnog odbora odlučili smo se na ovaj korak, jer jednostavno ne bi više imalo smisla da igramo Prvu ligu, koju smo u posljednje dvije sezone po svim prikazanim segmentima “prevazišli”. Odluku Upravnog odbora ćemo proslijediti u Fudbalski savez Republike Srpske i u narednim danima ćemo se obratiti medijima i saopštiti naše dalje korake – naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Pred čelnicima nekadašnjeg premijerligaša je sada teška zadaća, jer se sa većinom igrača moraju raskinuti ugovori.

– Krupa je godinama kao jedna velika porodica i sigurno je da će to biti veoma teški trenuci, ali jednostavno nemamo obraza da tim igračima više govorimo da ćemo naredne sezone igrati u Premijer ligi, a onda na kraju od toga ne bude ništa. Najviše zbog toga je i donesena odluka o napuštanju prvoligaškog društva, jer ne želimo prema fudbalerima, ali i cijeloj fudbalskoj javnosti Republike Srpske i BiH da izgledamo neozbiljni i to ne našom zaslugom. Bili smo jednostavno prinuđeni na ovaj korak, jer ne želimo da se više nastupamo u takmičenjima, koja organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i FS BiH– nastavio je Ilić.

Čelnici kluba još nisu donijeli odluku šta će biti sa juniorskim timom Krupe koji se takmiči u Omladinskoj premijer ligi BiH.

– Još uvijek razmišljamo, jer je ova ekipa zauzela četvrto mjesto. Moramo vidjeti šta kažu propozicije i pravilnici, ali sve smo bliže odluci da i oni istupe iz takmičenja. Što se tiče naše prve ekipe u narednoj sezoni za nju će nastupiti naši nekadašnji fudbaleri, mahom veterani, možda poneki junior, koji bude želio da ostane. Uglavnom sve ovo što su nam drugi uradili je bruka i sramota ne samo za grad Banjaluku, već i cijelu Srpsku – dodao je Ilić.

Mnogi ostaju bez posla

Predsjednik Krupe Draško Ilić je naglasio da mu je jako žao što će više od 30 ljudi ostati bez posla zbog odluke koja im jednostavno bila nametnuta.

– Tu ne govorim samo o igračima, nego o brojnim ljudima, koji su bili vezani za stadion, ali i prvi tim. Više od njih 30 ostaće bez hljeba i naći će se jednostavno na ulici, zato što je neko drugi tako želio. Još gore je što je više od 150 naših dječaka, koji nastupaju u mlađim kategorijama, kao i njihovih 300 i više roditelja gnjevno zbog ove odluke, koju smo morali donijeti. Gotovo je sigurno da će većina njih zbog toga sada otići iz našeg kluba – istakao je Ilić.

Detalji pucnjave na kopu Rudnika Kreka: Vozač ubijen dok je sprečavao krađu uglja

Bosić u po Berlina traži sankcije za Dodika