in

Duško Ivanović preuzima Zvezdu?

Foto: Twitter

Iskusni stručnjak Duško Ivanović (65) navodno će zamijeniti Vladimira Jovanovića na mjestu trenera košarkaša Crvene zvezde.

Ivanović će potpisati ugovor do 2024. godine i već u nedjelju će voditi prvi trening crveno-bijelih koji igraju sa dosta oscilacija od starta sezone, javlja Sport klub.

Na začelju su Evrolige, sa samo jednom pobjedom u sedam utakmica, a lošu formu potvrdio je i šokantan poraz od Zadra na svom parketu u ABA ligi proteklog vikenda.

Nemoć na gostovanju Fenerbahčeu u EL u četvrtak samo je potvrdio otkaz za Jovanovića.

Ivanović je kao igrač sa Jugoplastikom osvojio je i dvije titule u Evroligi, a bio je tri puta šampion lige Jugoslavije.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi 1993. godine i najveći uspjeh imao je s Baskonijom.

Tri puta je sa tim klubom bio prvak u Španiji (2002, 2010. i 2020. godine), a vodio je još i Limož, Barselonu, Panatinaikos, Himki i Bešiktaš.

Interesantno je da je do tih titula sa klubom iz Vitorije dolazio pod različitim imenima, odnosno vodio ih je pod imenom Tau Keramika, Kaha Laboral, Laboral kuća i Baskonija…

Do posljednje titule je stigao sa ekipom koju je na parketu predvodio Luka Vildosa, sa kojim će opet sarađivati u Zvezdi, piše B92.

SDS odlučuje ko ide u prošlost, novi predsjednik u februaru

Prevaranti prolaze nekažnjeno: Prodaja lažnih evra uzela maha, za 80 pravih kupiš 500 lažnih (FOTO)