in

Drama na Australijan openu: Ukrajinka se rasplakala i predala meč (VIDEO)

​Čehinja Linda Noskova (WTA 50.) nastavlja živjeti svoj san u Melburnu. Nakon što je u trećem kolu izvela najveću moguću senzaciju te u tri seta eliminisala prvu nositeljku Igu Svjatek, 19-godišnjakinja se noćas plasirala u četvrtfinale nakon samo tri odigrana gema.

Predala joj je 19. nositeljka Elina Svitolina, koja je pri vođstvu Noskove 3:0 pretrpjela povredu leđa. Ukrajinka zbog bola više nije mogla trčati, a suze jedne od najborbenijih teniserki na turu najbolje su svjedočile koliko joj je to teško palo.

Djevojka koja rijetko zove medicinski tajm-aut, a još rjeđe predaje mečeve, ovaj put nije mogla stisnuti zube, već je zagrlila Noskovu i čestitala joj na prolasku među najboljih osam.

“Doživjela sam spazam, ili šta je to već bilo, tokom zadnja dva poena u prvom gemu. Bila je to jako oštar bol, nisam mogla ništa napraviti. Potpuno su mi se uklještila leđa” rekla je Svitolina na pres konferenciji.

Otkrila je da prije mečeva znala osjetiti blaži bol u leđima, ali da joj je to već postalo normalno.

“Četvrto je kolo, normalno je da već osjećate ukočenost na nekim mjestima, ništa posebno. Ali ovo mi se još nikad nije dogodilo, došlo je niotkuda. Osjećala sam se kao da me neko upucao u leđa.”

Noskovu u četvrtfinalu čeka još jedna Ukrajinka, 23-godišnja Dajana Jastremska, koja je takođe prvi put u četvrtfinalu Grand Slama, prenosi “Jutarnji”.

Ona je iznenadila 18. nositeljku Viktoriju Azarenku sa 7:6(6), 6:4.

Dvojicu nestalih specijalca tokom ukrcavanja na iranski brod Pentagon proglasio mrtvima

Udario sugrađanina autom i pobjegao, uhapšen za tri i po sata