Dončić je kao prva zvijezda Dallas Mavericksa došao na press konferenciju gdje je odgovarao na pitanja novinara, što mu je već postala praksa. U jednom trenutku glasno je zazvonio Dončićev mobitel u džepu.

Ne bi tu ništa bilo toliko neobično da za zvuk nije postavio hit srbijanske pjevačice Dare Bubamare “Dobro jutro nikome”.

Dončićev otac Saša je porijeklom iz Srbije i jedan od najboljih košarkaša NBA lige često forsira pjesme izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, a njegovi najbolji prijatelji su uglavnom košarkaši iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine…

Inače, često se može čuti u dvorani u Dallasu neki od narodnih hitova. Ranije je Dončić, zajedno s Bobanom Marjanovićem, slušao pjesmu “Zaboravi broj” od Nataše Đorđević, zatim “Koktel ljubavi” od Nedjeljka Bajića Baje, “Miki Milane” od Vere Matović itd…

Što se same utakmice tiče, Dallas je poslije velikog preokreta na kraju slavio sa 95:92, a Dončić svakako najbolji na terenu sa 26 poena, a uz to je imao po osam skokova i asistencija.Izvor:
Share.