in

Ðoković poražen na startu Monte Karla

Foto: Twitter/Tennis HQ

Novak Đoković ispao je na startu Mastersa u Monte Karlu, gdje je bio prvi favorit za osvajanje turnira.

Prvi igrač planete je u svom prvom meču na šljaci, kao i prvom uopšte ove sezone poslije čak 48 dana pauze, poražen od Alehandra Davidoviča Fokine u tri seta – 6:3, 6:7(5:7), 6:1.

Đoković je od samog početka bio vidno stegnut, bez prepoznatljivog ritma i pravio je puno grešaka, te je konstantno bio u problemu protiv 46. tenisera svijeta.

Još u prvom gemu je spasavao dvije brejk lopte, ali već u narednom je poklekao i veoma lako izgubio sopstveni servis, što je još tada bila najava teškog popodneva.

Vrlo brzo je izgubio još jedan brejk i bilo je brzih 4:1 za Fokinu, a iako je Srbin na trenutak zablistao i vratio jedan servis, ubrzo se ponovo vratio na staro i dozvolio Špancu da svoju prvu set loptu pretvori u 1:0.

Fokina je nastavio sjajno da se kreće i da vrši veliki pritisak na Đokovića, koji je sve više griješio i klizio ka eliminaciji.

Vrlo brzo je Fokina napravio novi brejk i stigao do 3:0, a tada je propuštena velika prilika za preokret. Srbin je imao tri brejk šanse, ali je Španac sve to uspijevao da spasi nevjerovatnim trčanjem i pogađanjem samih uglova terena.

Na jednu od Novakovih brejk prilika neko sa tribina je uzviknuo, što ga je iznerviralo, a vjerovatno mu nije bilo za pravo ni kada je Fokina u narednom poenu servirao ispod ruke.

To je bio momenat za proekret, nije se desio, ali jeste kada je Fokina ničim izazvan odlučio da se baci na teren i potpuno odere od šljake.

Zadobio je ogrebotine, potekla je krv i tražio je ljekarsku pomoći, pa je Novak to iskoristio i došao do situacije da kod 5:4 servira za izjednačenje.

Ali, “rolerkoster” brejkova se nastavio, kao i drama drugog seta, koja je epilog dobila u taj-brejku.

Novak je bio u konstantnoj potjeri, a drama je došla do 5:5 kada Novak je vezao još dva poena i na volšeban način je osvojio drugi set.

Međutim, izgleda da je Đoković dao sve od sebe da bi uradio to što jeste, ali više od toga nije mogao. Kao da se tada potpuno ispraznio i njegova igra se u trećem setu raspala u paramparčad.

Fokina je ponovo bio onaj stari iz prvog seta, te je praktično “rutinirao” Đokovića dok je on nezadrživo srljao u poraz.

Brejkovi su se nizali, a drugu meč loptu je pretvorio u svoju najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

Španac će u trećem kolu igrati protiv pobjednika duela između Belgijanca Davida Gofana i Danijela Evansa iz Velike Britanije.

Džaferović: Šmitova odluka važna za očuvanje mira u BiH

“Ceger” se gasi, radnicima najavljen otkaz