in

Dodik kao kapiten Igokee: Četiri godine nisam dirnuo loptu

Pretposljednjeg dana internacionalnog košarkaškog turnira koji se održava u čast pedeset godina postojanja KK Igokea odigrana je revijalna utakmica između veterana Igokee i prijatelja kluba.

Veterani Igokee doživjeli su poraz od tima čiji dres su danas nosili Pero Antić, Novica Veličković, Marko Simonović…

Nakon utakmice kapiten veterana Igokee i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik dao je izjavu za medije. Dodik se zahvalio svim košarkšima koji su se odazvali pozivu i poručio da mu je drago što je publika u Banjaluci mogla uživo gledati ovakva košarkaška imena.

“Ovi košarkaši, prijatelji kluba i prije svega dobri ljudi su svoje obaveze podredili turniru. Drago mi je da je Banjaluka mogla vidjeti igrače kao što su Rakočević, Antić i ostali. Oni su pokazali svoju volju da dođu ovdje i to je ono najvažnije. Kada sam ja u pitanju, izašao sam u svojoj 65. godini ovdje na teren, a posljednje četiri godine nisam dirnuo loptu”, rekao je Dodik, piše Mondo.

Posebno dobar dojam na parketu ostavio je Pero Antić kojem je ovo prvi put da igra na otvorenom. Antić je poručio kako mu je bila čast učestvovati na ovom događaju.

“Nikada u životu nisam igrao ovako na otvorenom terenu, ako ne računam basket. Tu smo naučili sve cake, finte i one malo prljavije igrice. Čast i zadovoljstvo je biti dio ovog, znam šta Igokea znači Republici Srpskoj i Banjaluci. Tu su moji dobri prijatelji, porodica Dodik, Vuk Radivojević. Uvijek sa zadovoljstvom bih došao ovdje”, poručio je Antić.

Novica Veličković je nakon meča takođe otkrio kako mu je ovo prvi put da igra u dvorani na otvorenom te da će ostati da bodri ekipu Partizana u večerašnjem meču protiv ekipe Turk Telekom.

Sergej Trifunović nekoliko sati po izlasku iz sudnice opet kažnjen

Širom Srpske organizovano javno gledanje finala Mundobasketa!