Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Vojin Mitrović izjavio je da narod na izborima treba da podrži Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH kako bi sačuvali Republiku Srpsku.

“Naš jedini cilj je da Dodik bude predsjednik Srpske, a Cvijanovićeva srpski član Predsjedništva BiH. To je bitno, jer posmatrajući političku situaciju u BiH i Sarajevu, imamo udare Bošnjaka i islamskog svijeta sa jedne strane, a Hrvata sa druge strane”, rekao je Mitrović.

Mitrović je u razgovoru sa mještanima semberskog naselja Brodac rekao da je Dodik iskusan političar, koji je prošao sve moguće instance, od premijera, predsjednika Republika Srpska i srpskog člana Predsjedništva BiH i koji je za Republiku Srpsku “kao niko do sada”.

On je naveo da Dodik putuje 20. oktobra u Rusiju sa razlogom, a to su podrška i da se obezbijede energenti i ostalo potrebno za Republiku Srpsku.

Mitrović je naveo da je stranim ambasadama interes kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić, koja je, kako kaže, politički amater i nije vodila ni mjesnu zajednicu.

On kaže da kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović, za razliku od Dodika, nije uradio ništa za Republiku Srpsku.

Mitrović je izrazio nadu da narod neće podržati one koji podržavaju unitarnu BiH.Izvor:
Share.