in

Đurđević: Košarkaši u Gimnaziji dobiće nove dresove i opremu

Foto: SRNA

Košarkašima iz bijeljinske Gimnazije, koji su poslije tri decenije donijeli zlato sa republičkog takmičenja, biće obezbijeđeni novi dresovi i oprema za trening, najavio je danas predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

“Grad je ponosan na njih. Nadam se da je ovo zlato samo uvod u nastavak njihovih košarkaških karijera ili uspješno bavljenje zanimanjima za koja se opredijele, budući da će iz Gimnazije ponijeti široko osnovno znanje”, rekao je Đurđević.

Đurđević je upriličio prijem za mlade košarkaše bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”, osvajače prvog mjesta na republičkom takmičenju u košarci, i poklonio im značku grada za postignute rezultate.

Đurđević kaže da, kao bivši gimnazijalac i košarkaš, ima poseban senzibilitet prema svemu što su zlatni košarkaši uradili i dobro razumije razmjere postignutog rezultata.

Profesori Biljana Dobrosavljević istakla je da su učenici Gimnazije pokazali znaju da igraju košarku, kao i da su pravi tim – i na terenu i van njega.

“Škola je učinila i nemoguće da se pojavimo na takmičenju i pokažemo da smo najbolji u Republici Srpskoj”, rekla je Dobrosavljevićeva i ukazala da većina ovih momaka trenira košarku.Aleksandar Pirgić, koji je ponio titulu najboljeg igrača Republičkog takmičenja u košarci, kaže da je ponosan na tim, jer su na najbolji način predstavili grad i Gimnaziju.

Ukrajinski vojnici za dlaku izbjegli smrt – Pogledajte udar Iskandera

Cijena prodatih novih stanova u Srpskoj skočila za 37 odsto