in

Đokoviću oduzeta viza zbog straha od ustanka antivaksera

Foto: Depositphotos

Potvrđen je dogovor da Đoković izađe na saslušanje u subotu u 08.00, što je 22 časa u petak po srednjoevropskom vremenu.

Država prihvata ubrzano suđenje i neće insistirati odmah na deportaciji

Advokat države Stiven Lojd nije protiv ni da ostane proces kod sudije Kelija ni da ga prebace na drugi sud. Prihvataju rokove koje je dao Đokovićev zastupnik.

Kako je dogovor da Đoković izađe na saslušanje u subotu u 08.00 (22 časa po srednjoevropskom vremenu), Lojd je potvrdio da neće biti pritvoren do tog trenutka.

Predstavnik države potvrdio je da se neće žuriti sa odlukom, kao i da neće insistirati na deportaciji pre konačne sudske odluke.

Đokovićev advokat Nikolas Vud kaže da ne očekuje unakrsno ispitivanje ili sudske pozive, i predviđa uske osnove za žalbu.

Vud kaže da su razlozi Aleksa Houka u „potpunoj suprotnosti” sa onima koje koristi delegat Granične snage.

“Delegat je rekao da Đoković može da zarazi druge ljude jer nije vakcinisan. Sadašnji niz razloga je potpuno drugačiji. Ministar pretpostavlja u Đokovićevu korist svaku činjenicu koja je ranije mogla biti sporna – da se pridržava zakona, da predstavlja samo zanemarljiv rizik za druge, da gospodin Đoković ima medicinski razlog da se ne vakciniše i da je na dobrom glasu”, podvukao je Vud.

Greška ministra je, navodi Vud, strah od antivakserskog bujanja u Australiji, ukoliko Đoković ostane u Australiji – i to na osnovu dvije izjave date 2020. godine.

U Teočaku skupljaju potpise: Pokrenuta peticija protiv plivanja za časni krst

Slučaj preuzima Federalni sud: Đoković ide u pritvor na novu lokaciju