Čestitam Januku Sineru, nadigrao me je u potpunosti, u svemu je bio bolji od mene. Šokiran sam svojom igrom, jedan od najgorih mojih mečeva koje pamtim, rekao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslije poraza od Italijana (3:1) u polufinalu Australijan opena.

-Moj nivo igre bio je sve, samo ne sjajan, pokušavao sam da se vratim, ali ništa. Ceo turnir sam odigrao lošije nego uobičajeno, ali i mene je iznenadilo koliko sam loše igrao danas – istakao je Đoković na konferenciji za medije.

Srpski teniser poslije 10 uzastopnih pobjeda u polufinalima Australijan opena prvi put je poražen.

Ujedno, izgubio je poslije 33 uzastopne pobjede, odnosno poslije šest godina.

-Lanac pobeda mora u jednom trenutku da se prekine. Ovo je i dalje moj najbolji turnir i nadam se da ću imati priliku da se vratim. Sutra ću moći bolje da sagledam meč, ali siguran sam da ću, uprkos porazu, moći da budem ponosan. Nisam navikao na ovakav početak sezone, ali idemo dalje, tu su drugi gren slemovi i Olimpijske igre. Ne mora da znači da je ovakav početak kraj. Videćemo – naglasio je Đoković.

Dodao je da jednostavno ne zna šta danas nije funkcionisalo.

-Katastrofalno sam odigrao, najgori gren slem ikad, nisam znao kako da se vratim, kako da hodam. Vruća je glava posle poraza, obećao sam da ću odigrati ovu sezonu, ne znam da li će se nešto promeniti, sve je moguće. Sad, zaista ne znam, trudim se da budem racionalan, ali to je nemoguće – istakao je Đoković.Izvor:
Share.