Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, još jednom je potvrdio taj status pobedom nad rivalom i velikim prijateljem iz Rusije Danilom Medvedevim u finalu US Opena. Đoković je trijumfovao u maksimalna tri seta (6:3, 7:6, 6:2), čime je osvojio 24. Grend slem titulu i time nadmašio svoj rekord u toj kategoriji!

Đoković je još jednom održao čas tenisa američkoj i svetskoj javnosti, vratio se na US Open posle dvogodišnje pauze i ispravio propust iz 2021. kada je upravo Danilu Medvedevu dozvolio da ga pobedi u finalu.
Ovoga puta takav scenario nije dolazio u pitanje, Đoković je diktirao tempo od početka do kraja i suvereno došao do četvrtog trofeja u karijeri na američkom Grend slem turniru.

Đoković je takvu nameru pokazao već na startu meča, odmah je napravio brejk i potom suvereno čuvao prednost do kraja prvog seta.

U drugom je, međutim, viđena prava drama, Medvedev je imao priliku za osvajanje seta, praktično je imao otvoren teren za taj poen, ali je Đoković na maestralan način uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije
i da u taj-brejku osvoji i drugi set.

Čekao je pravi momenat za napad u trećem setu, stigao je do brejka, potom je rivalu praktično poklonio izjednačenje, izdigao se i iz toga, ponovo stekao prednost i sačuvao je do kraja za pobedu koju je proslavio u suzama sa svojom porodicom i stručnim štabom.

Đoković je pobedom u finalu US Opena kompletirao sjajnu sezonu i na pravi način obeležio povratak na mesto koje mu pripada, broj 1 na ATP listi!

Share.