Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedom protiv Danila Medvedeva – 4:6, 6:3, 6:3 – osvojio je Masters u Parizu. Srpski teniser titulom u prestonici Francuske došao je do rekordnog 37. trofeja na turnirima iz serije 1000.
Đoković je šesti put u karijeri osvojio Masters u Parizu, i u ukupnom skoru ima jedan više od Rafaela Nadala koji je u dosadašnjem delu karijere osvojio 36 titula na Mastersima.

Najbolji teniser sveta nije najbolje otvorio meč, već u prvom gemu Rus mu je oduzeo servis, zatim je u drugom potvrdio brejk i poveo 2-0.
Đoković je uspeo da se konsoliduje i brati brejk, međutim, kada je trebalo ponovo to da učini, Medvedev se sjajnim servisom izvukao i izjednačio na 3:3 u prvom setu.
Ta brejk lopta pri rezultatu 3:2 za Novaka ispostaviće se kao ključna u prvom periodu igre, pošto je Danil ponovo uspeo da preuzme inicijativu koja mu je donela i prvi set.

Posle 42 minuta igre Rus je poveo 1-0 i to je bio alarm za srpskog tenisera.
Đoković je shvatio u kakvoj se situaciji nalazi i zaigrao je znatno bolje u drugom setu. Strašnom odbranom u četvrtom gemu uspeo je da napravi brejk i povede 3:1.
Prvi reket planete potvrdio je oduzeti servis, ali Medvedev je podigao nivo igre u završnici seta i u tim trenucima gledali smo spektakularan tenis.

Igrao se deveti gem kada je publika dobila ono najbolje što tenis može da pruži. Danil je imao tri brejk lopte i Novak je sve tri uspeo da spasi izlascima na mrežu.
Zatim Đoković nije iskoristio dve set lopte, pre svega jer je Medvedev briljirao, ali zato jeste treću – i to asom.

Share.