in

Đoković ostaje bez olimpijskog zlata

Srpski teniser Novak Đoković nije se planirao u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što ga je u polufinalu pobijedio Nijemac Aleksandar Zverev rezultatom 2:1 (1:6, 6:3, 6:1)

Đoković će igrati za bronzanu medalju u singlu, koju je osvojio u Pekingu 2008. godine, a protivnik će mu biti Pablo Karenjo Busta.

Rival Zverevu u borbi za zlato će biti ruski teniser Karen Hačanov koji je ranije tokom jutra nadigrao Karenja Bustu rezultatom 6:3, 6:3.

Mnogi su duel Đokovića i Zvereva protumačili kao “finale prije finala”, ali smo neizvjesnost u prvom setu imali samo u uvodna tri gema.

Novaku ostaje polufinale u miks-dublu sa Ninom Stojanović i nada da će ipak moći da dođe do zlatne medalje.

Zverev Novaku: Izvini za ovo, jedan si od najvećih svih vremena

Njemački teniser Aleksander Zverev priredio je jednu od najvećih senzacija u dosadašnjem toku Olimpijskih igara. Zverev je u finalu pobijedio prvog nosioca Novaka Đokovića i spriječio ga u pohodu na “zlatni slem”.

Nijemac je trijumfovao poslije preokreta i meča u kojem je osvojio 10 od posljednjih 11 gemova, rezultatom 1:6, 6:4, 6:1.

Na kraju, pokazao je klasu prilikom pozdravljanja na mreži i djelimično se izvinio Novaku što je baš on bio taj koji ga je sprečio da osvoji zlatnu medalju.

“Ti si jedan od najvećih igrača svih vremema. Izvini za ovo”, rekao je Zverev u zagrljaju Đokovića, prenio je RTS.

On će u finalu igrati protiv Karena Hačanova, dok će Srbin pokušati da osvoji još jednu bronzu protiv Pabla Karenja Buste.

Lukač: Sukob između Dodika i mene ne postoji, opozicija pokušava to napraviti

Pogledajte zaključke partija iz RS povodom Inckovog nametanja zakona